Vysoké Mýto trne hrůzou. Brankář Gerčák je zraněný…

14.12.2010 14:27

Začátek týdne je ve znamení utkání české reprezentace, která bojuje v Plzni na Turnaji čtyř zemí, při kterém se střetne s Polskem, Maďarskem a Slovenskem. Ale již v závěru týdne se bude hrát další ligové kolo a kdo se v něm postaví do branky Nejzbachu Vysoké Mýto, to zatím vůbec není jisté.

Brankář Nejzbachu Vysoké Mýto a reprezentace Libor Gerčák se totiž na pondělním dopoledním tréninku zranil a v utkání proti Polsku (český tým ho v pondělí prohrál 2:3) musel přenechat své místo Jakubovi Žďánskému. "Při nácviku střelby jsem provedl běžný zákrok, při kterém mi ´luplo´v koleni," popsal situaci, při které ke zranění došlo. Podle lékaře týmu Pavla Cinegra si natáhl úpon vazu, což je při určitém druhu pohybu bolestivá záležitost.

Hned se mu prohnala myšlenka i na jeho mateřský klub, který má právě na postu gólmana aktuálně citelné problémy. "Jsme v Nejzbachu čtyři brankáři a teď včetně mě jsme zranění všichni,"kroutil hlavou na touto kalamitou. Navíc v pátek čeká mýtský tým, který se překvapivě pohybuje ve spodních patrech tabulky, důležité utkání na půdě posledního Třince.

Libor Gerčák je ale bojovník, který se nevzdává. "Já věřím, že seto dá do pátku dohromady. Jde o zranění, které je sice bolestivé, ale pokud tomu dám podle doktora klid, mohl bych být v pátek na ligu v pořádku," věří ve zlepšení svého stavu. I obě zbývající utkání Turnaje čtyř zemí tak odchytá Žďánský a až čas ukáže, zda Libor Gerčák, hvězda lednového Mistrovství Evropy, v pátek v Třinci nastoupí.

 

Zdroj:  www.jetbullfutsalliga.cz