Vstup do nového roku? Pro berany rozhodně k zamyšlení

10.01.2017 20:59

1. FC Nejzbach V. Mýto – Démoni Česká Lípa 1:6 (1:4)

 

No ano, půltucet inkasovaných branek a výkon na hraně podprůměru. Hra domácích byla hodně mizerná a oči bolely. Poslední Démoni si tak celkem v pohodě odvezli tři body, které rozhodně nečekali.

 

„Tak ano, je to příjemný bonus. My jsme ale pro vítězství udělali maximum. Skvěle zachytal Kirov a noví kluci Žampa, Šafář i Havrda potvrdili, že jsou kvalitní futsalisté. Ono ale to byl pro domácí takový zápas blbec. Nám tam spadlo úplně všechno. Balóny se k nám odrážely celkem automaticky a navíc Nejzbach strašidelně chyboval,“ uvedl hostující kapitán Stanislav Bejda. Chyby a minely provázely domácí borce po celé utkání. V 6. minutě přišel o míč Vácha a dvojice Havrda – Kostic si už rady věděla. Mýto srovnalo Kubátem. Tomu parádně nabil Merkl a málokdo v tu chvíli tušil, že to byla radost první ale i poslední. Zbylé minuty první půle totiž patřily Stanislavu Bejdovi. Veterán z České Lípy nasázel během sedmi minut čistý hattrick a k tomu přidal asistenci u gólu Bažanta. „Je to k zamyšlení. Já, takový kmet, a proháním o generaci mladší kluky. Mám samozřejmě velkou radost. Už jsem nějaký ten gól potřeboval. Tenhle zápas mě hodně nakopl a končit aktivní kariéru určitě nehodlám,“ usmíval se Bejda. To Nejzbach pokračoval v šedi pátečního večera. Bažant s Bialekem zvýšili náskok Lípy na 1:6 a nepomohla ani power play, netradičně s Kubátem v roli pátého hráče.

 

Pro utkání příští musí berani zlepšit úplně všechno. Chyběl zejména pověstný bojovný duch a rvaní se o každý metr palubovky. Nejzbach tak prohrál bitvu, nikoliv však válku. Protiútok může začít…klidně už příští týden v Plzni.

 

Branky: 7. Kubát – 12., 16., 19. Bejda, 5. Havrda, 23. Bažant, 38. Bialek

 

Nejzbach: Gerčák – Vladyka, Michalec, Šabata, Merkl, Novák, Jeníček, Sklenář, Kubát, Vágner, Vácha, Koblasa

 

Démoni: Kirov – Bejda, Kostic, Vobořil, Bažant, Šafář, Žampa, Havrda, Bialek, Tvrzník, Havlásek.

 

Jaromír Štolba