Trenér Tomáš Neumann zveřejnil širší nominaci na listopadové MS 2012

27.09.2012 10:31

 

V Praze, dne 26.9.2012

 

 

Největší futsalová událost tohoto roku se blíží. Koncem října odletí česká futsalová reprezentace na MS 2012, které se koná jednou za čtyři roky a letos jej bude hostit orientální Thajsko. Spolu s Českou republikou odletí od Bangkoku dalších šest evropských týmů, které se mezi 1. a 18. listopadem poperou o titul mistra světa.

 

Českou výpravu povede zkušený trenér Tomáš Neumann, který dnes zveřejnil širší nominaci 25 hráčů, ze které do půlky října vybere 14 nejlepších. „Vybíral jsem tu nejlepší pětadvacítku hráčů, která je podle mě výkonnostně i herně na nejlepší úrovni a je schopna postavit se nejlepším týmům z celého světa,“ vysvětlil výběr nejlepších českých futsalistů Tomáš Neumann.

 

V široké nominaci se neobjevují jména dvou hlavních pilířů českého národního týmu, bratrů Marešových. Ti výrazně dopomohli českému výběru v postupu na samotný šampionát a byli po dlouhou dobu stálicemi v reprezentačním kádru. Proč nejedou na MS 2012, vysvětlil kouč Neumann: „Po vzájemné komunikaci jsme se domluvili, že je potřeba kádr omladit, roli hrála i jejich vytíženost a vzdálenost místa konání MS. V případě výkonnosti a zdraví mi Michal i Roman Marešovi přislíbili, že nám dle potřeby rádi pomohou při jarní kvalifikaci na mistrovství Evropy. Jak jsem však řekl, vše bude záležet především na jejich zdraví a formě.“

 

Do základní skupiny dostal reprezentační tým ČR Kuvajt, Egypt a Srbsko. Podle Tomáše Neumanna je tato skupina hratelná a cílem českých futsalistů bude postup do osmifinálových bojů. Pro diváky může být dobrou zprávou, že všechna utkání základní skupiny budou moct sledovat na ČT 4. První zápas naši odehrají 3.11. 2012 proti Kuvajtu.

 


Nominace české futsalové reprezentace na MS 2012:

 

Brankáři:

Libor Gerčák

Nejzbach V. Mýto

Tomáš Meller

ERA-PACK Chrudim

Jakub Žďánský

ERA-PACK Chrudim

Václav Kubíček

Tango Brno

David Šimon

Torf Pardubice

 

Hráči:

 

Michal Belej

Tango Brno

David Frič

Bohemians 1905

Jan Janovský

Bielsko Biala

Josef Havel

Tango Brno

Michal Seidler

Tango Brno

Zdeněk Sláma

Bohemians 1905

Matěj Slováček

ERA-PACK Chrudim

Petr Oliva

ERA-PACK Chrudim

Lukáš Rešetár

ERA-PACK Chrudim

Jiří Novotný

Bohemians 1905

Marcel Rodek

Benago

Petr Váňa

Benago

Marek Kopecký

ERA-PACK Chrudim

Radek Polášek

Bielsko Biala

Michal Holý

Bohemians 1905

Jan Lištván

Benago

David Cupák

Helas Brno

Tomáš Koudelka

ERA-PACK Chrudim

Michal Kovács

Tango Brno

Radim Záruba

Tango Brno

 

Bc. Tereza Karpíšková