Teplice přehrály Nejzbach, vedou v sérii 1:0

10.04.2010 17:53

Výhrou 4:0 v úvodním utkání semifinálové série se blýskli hráči Balticflory Teplice. Přes soupeře z Vysokého Mýta se přehoupli s přehledem a zaslouženě zvítězili, když dvougólový náskok si vytvořili již před přestávkou. 

Utkání bylo zpočátku vyrovnané a hrané s maximální opatrností, první příležitost musel likvidovat domácí brankář Forssetto. Velkou šanci měl už v 6. minutě Reinhardt, ale neměl štěstí v koncovce, stejně jako chvilku po něm Graciano. Trenér Šulga dal opět dohromady "evropskou" čtveřici Tolstov, Dlouhý, Isaev, Reinhardt, která zaměstnávala obranu Nejzbachu.

První poločas pomalu spěl ke svému konci a čtyři minuty před ním se radovaly teplické tribuny. Dlouhý vybojoval míč na polovině hřiště, našel Tolstova a ten otevřel skóre - 1:0. Nejzbach pak prováhal velkou šanci k vyrovnání a tak přišel trest. V 19. minutě vystřelil Evandro a Vinicius dotlačil odražený míč do sítě - 2:0.

Druhá půle začala neúspěšným pokusem Formánka, který skóre nezměnil. Hra se trochu přitvrdila a další branka padla po technickém kousku Reinhardta. Ten si vzal míč, jeho typickým způsobem prošel individuálně středem hřiště, a zvýšil na 3:0.

Nejzbach začal pět minut před koncem hrát bez brankáře, nebyl však přesný a trest mohl přijít velmi rychle. Isaev ale svou bilanci nevylepšil, když jeho střela jen o vlásek minula odkrytou hostující branku. Podobně byl jen milimetry od úspěchu i Graciano, ale ve 36. minutě již udeřilo. Vinicius svou druhou brankou v utkání zvýšil na 4:0 a tímto výsledkem zápas nakonec skončil.

Balticflora tedy vede v sérii 1:0 a druhý zápas bude také hostit na své palubovce. Stane se tak v sobotu 17. dubna od 9:00 hod. za asistence televizních kamer.
Balticflora Teplice - Nejzbach Vysoké Mýto 4:0 (2:0)
Branky: 16. Tolstov, 19. Vinicius, 29. Reinhardt, 36. Vinicius.
Teplice: Forsseto, Kalina - Dlouhý, Tolstov, Isaev, Gui, Douglas, Vinicius, Reinhardt, Evandro, Hafenrichter.
Vysoké Mýto: Gerčák L. - Gerčák J., Formánek, Novotný, Michalec, Vágner, Lištván, Vácha, Chadima, Jelínek, Munzberger.

zdroj: www.efutsal.cz