Spolupráce futsalu a ČT přinese další přenosy

31.03.2010 19:44

Nedávno zveřejněná informace o tom, že počet zatím potvrzených přenosů se navyšuje o utkání Benago - Nejzbach potěšila futsalovou základnu a pochopitelně i předsedu Komise futsalu Otakara Mesteka. Ten naznačuje, že jde sice o organizačně náročnou práci, ale zatím to vypadá, že letošní play-off bude televizně nejsledovanější v historii. 

 

Kvalitní a dlouhodobá spolupráce Svazu futsalu a České televize při tvorbě programové skladby s ohledem na nejzajímavější souboje v 1. celostátní lize i play-off nese další ovoce. Pro čtvrtfinále a semifinále i přes velký přetlak na sportovním kanále ČT4 Sport přinese vždy po třech přenosech!

Termíny jsou přizpůsobovány nabídce České televize a tak se stane, že diváci příští neděli a pondělí uvidí dva přenosy ve dvou dnech. "Tato situace je velmi náročná na logistiku povrchu a reklamního systému, ale kluby se dohodly, že pro televizní přenos udělají maximum," říká předseda KF ČMFS Otakar Mestek. "Komise futsalu i ČT mají právo vybrat nejlepší možné utkání z hlediska atraktivity, haly, počtu diváků atd. Bohužel se stane, že hostující tým má proti termínu výhrady, leč televizní projekt je naší výkladní skříní a pro současné i potenciální sponzory klubů i ligy naprosto zásadní."

Samozřejmě čím dále je play-off, tím je tento systém výběru utkání a termínů složitější uplatnit, protože ubývá počet možných utkání pro přenos - při finálové sérii se pak oba kluby musí přizpůsobit ČT. Zatím se tedy letos KF a klubům daří požadavky ČT uspokojovat a prospěch z toho mají všichni - celá sportovní veřejnost tak může letos sledovat futsalové play-off jako ještě nikdy v historii.

 

Plánované termíny televizních přenosů
CCM Jistebník - Balticflora Teplice
sobota 27.3.10, 10:30 hodin
Čtvrtfinále play-off 1. ligy, hala Brušperk

TORF Pardubice - ERA-PACK Chrudim
neděle 4.4.10, 10:30 hodin
Čtvrtfinále play-off 1. ligy, hala Heřmanův Městec

Benago Zruč n/S-Nejzbach Vysoké Mýto
pondělí 5.4.10, 15.00 hodin
Čtvrtfinále play-off 1.ligy, hala Zruč nad Sázavou

????-????
středa 14.4.10, 18:00 hodin, ZÁZNAM 21:00 hodin
Semifinále play-off 1. ligy, hala ???

???-???
sobota 17.4.10, 09:00 hodin
Semifinále play-off 1. ligy, hala ???

???-???
sobota 24.4.10, 10:00 hodin
Semifinále play-off 1. ligy, hala ???

 

zdroj: www.efutsal.cz