Skalp Loupova souboru se cení

23.01.2016 12:43

1. FC Nejzbach V. Mýto – Helas Brno 4:2 (2:0)

 

Dalšího nepříjemného soupeře si mohou berani odškrtnout v kolonce splněno. Žádná selanka to nebyla, to tedy ne. Nepříjemný obranný val Brňanů byl na dlouhé minuty pro domácí příliš velkým soustem a směrem dopředu Helas také nezahálel.

 

Gerčák si na nedostatek práce stěžovat nemohl a vytáhl se zejména proti tutovce Presla ze třetí minuty. Na druhé straně bylo příležitostí podstatně víc, ale pokaždé chyběl poslední krůček. Ve velké pohodě hrající Kubát nejprve napálil balón do tyče, ale o dvě minuty později už mýtská hala explodovala nadšením. Po obléhání Dangenovy klece stál na tom správném místě Vodrážka a pohodlně uklidil loptu do sítě. To Nejzbach uklidnilo. Kombinace získaly na přesnosti a nabuzený Merkl zúročil svůj předzápasový maurský rituál druhou brankou v síti Brna. „Bylo důležité, že jsme skórovali jako první. Helas má urostlé hráče, kterým mýtská hala vyhovuje. Je ale škoda, že jsme v první půli skórovali jenom dvakrát. Těch šancí tam bylo z naší strany dost,“ poukázal na rezervy svých oveček kouč Roman Páral. Náladu však mýtskému lodivodovi musel spravit billiardový ťukes, který po ose (Michalec – Vodrážka) s přehledem zakončil Vladyka. Další velkou parádu předvedl ve třicáté třetí minutě Sklenář. Narazil si míč o brankáře Danga a kuriózní gól byl na světě. Následná hra Helasu bez gólmana byla dlouho jalová. Když už to vypadalo, že si Gerčák připíše druhou nulu v řadě, přišly dva slepené góly Cupáka, které však dobrou náladu domácím rozhodně nepokazily. „Jsem rád, že jsme potvrdili naši rostoucí výkonnost. Velmi dobře hráli Merkl s Vodrážkou. Lukáš Merkl potřebuje trénovat každý den. Jeho hra má vysoké parametry a stále se zlepšuje. To samé platí o Davidu Vodrážkovi. Umí hrát vepředu i vzadu a dnes byl naším klíčovým hráčem,“ dodal Páral.

 

Branky: 10. Vodrážka, 16. Merkl, 25. Vladyka, 33. Sklenář – 39. a 40. Cupák

 

Nejzbach: Gerčák – Vodrážka, Merkl, Michalec, Vladyka, Formánek, Šabata, Sklenář, Fidler, Vágner, Münzberber, Kubát, Chmelík

 

Helas: Dang – Sýkora, Lacko, Cupák, Ovčačík, Lerch, Šarkózy, Hanuš, Presl.

 

Jaromír Štolba