Sešívaní odjeli z Mýta bez bodů

13.01.2016 20:57

1. FC Nejzbach V. Mýto – SK Slavia Praha 5:4 (2:0)

 

Poslední kalendářní zápas roku 2015 se Nejzbachu povedl. Pravda, domácí trochu pocuchali nervy svým příznivcům v závěrečných třech minutách, ale cíl byl nakonec splněn.

 

Zářez z pohárového utkání proti Plzni byl zapomenut a berani předvedli, že si na Slavii věří. Při chuti byl zejména Václav Sklenář. Domácí listonoš celkem třikrát doručil poštovní zásilku na místo určení (za Vahalova záda), což ruku v ruce s týmovým pojetím beranů přineslo zasloužený úspěch. Vedení 5:1 bylo více než nadějné, ale slabší chvilka mýtské defenzívy dostala ´sešívky´ na dostřel, stejně jako v Edenu, v tom měl prsty zkušený Salák. Třemi góly v samém závěru utkání zdramatizoval, ale srovnat skóre už Pražané nestihli.

 

Václav Sklenář, Nejzbach: „Na Slavii se mi osobně poslední dobou hodně daří. Dá se říct, že je to můj oblíbený soupeř. Dnes to bylo dobré, až na ten black out na konci zápasu. Musíme se na to zaměřit, aby se to příště neopakovalo. Jinak skvěle zachytal Gerčák. Můj první gól byl z 99% jeho zásluha. Ty výhozy má dost zmáklé a na soupeře to funguje.“

 

Branky: 1. Merkl, 25., 34. a 37. Sklenář, 31. Vágner – 29. Vejvoda, 37, 39. a 40. Salák

 

Nejzbach: Gerčák – Merkl, Sklenář, Formánek, Jeníček, Kubát, Vágner, Ráliš, Vladyka, Wimmer, Vodrážka, Fidler

 

Slavia: Vahala – Žampa, Novotný, Salák, Oliva, Homola, Míča, Hrdina, Matějka, Vejvoda, Bartůněk.

 

Jaromír Štolba