Představujeme Vám nového sponzora Nejzbachu Vysoké Mýto

29.11.2016 15:18

Autoneum CZ s.r.o.

Autoneum patří mezi světové lídry v akustických a tepelných řešeních pro automobilový průmysl. Sídlo firmy je ve švýcarském Winterthuru. Společnost vyvíjí a vyrábí komponenty, komplexní moduly a systémy pro interiér vozu a motorovou část, jakož i protitepelné štíty a obložení spodku vozidel. K hlavním zákazníkům společnosti patří největší světoví výrobci automobilů na hlavních trzích, jako je Evropa, Severní Amerika, Jižní Amerika a Asie. Autoneum působí v 45 lokalitách ve více než 20 zemích světa a zaměstnává celosvětově více než 9 500 pracovníků, z toho přes 7,8 % v České republice. Společnost je od roku 2011 vedena v SIX Swiss Exchange burze pod kódem AUTN.

 Autoneum působí v České republice od roku 1994, kdy ještě pod značkou Rieter zakoupil 4 závody bývalého státního podniku Elitex Ústí nad Orlicí. Od roku 1994 do současné doby proběhlo několik strukturálních změn a rozdělení firmy. 

V současné době jsou 3 závody začleněné pod společnost Autoneum CZ s.r.o. rozmístěny v pardubickém a plzeňském kraji, kde firma zaměstnává celkově 750 zaměstnanců. Výrobní program je zaměřen na komponenty, moduly a komplexní řešení pro interiér vozidla, zavazadlový prostor a oblast motoru. Interiérové díly (většinou izolační) zabraňují vniknutí hluku, tepla, chladu do kabiny a zároveň tvoří pohledový vnitřek kabiny (kobercové díly, látkové interiérové díly). Dále vyvíjíme a vyrábíme nástroje a formy sloužící k výrobě těchto dílů. 

V pardubickém kraji, v Chocni se nachází centrála firmy a závod nástrojárna Hnátnice.