Postřehy vedení Nejzbachu k pátečnímu zápasu s Balticflorou Teplice

24.01.2011 21:49

Postřehy vedení Nejzbachu k pátečnímu zápasu s Balticflorou Teplice

Tak jako proti Teplicím, tak i 28. ledna v pátek  v dresu E. P. Chrudim uvidíme šikovné brazilské hráče, ale tentokrát i spolu ze špičkovými futsalisty české národnosti. A tento rozdíl se nám zrovna moc nelíbí. Přes různé prohlášení vedení Teplic jsme v jejich dresu viděli sedm šikovných brazilců či portugalců a jednoho rusa, ale žádného hráče české národnosti. To pomíjím brankáře a dva mladíčky na lavičce Balticflory. Tento stav je jistě dobrý pro ligu jako takovou. Hráči se setkají s jiným stylem hry a diváci vidí špičkové ovládání míče, ale pro český futsal je to přínos minimální. Teplice nikoho nevychovávají, a je s podivem, že za téměř dvě sezóny nedokázali žádného „čecha“ dostat plnohodnotně do sestavy. A jak je vidět na tabulce U 16 a U 18 ani tam to moc nejde. Tímto stylem posilování mužstva určitě mohou ohrozit Chrudim k další cestě za titulem, ale přínos pro reprezentaci ČR minimální. Věřím, že místní české hráče hledají, měli jsme i tu čest býti osloveni, ale způsob jak to proběhlo, nás pobavil.

Když se vrátíme ještě k utkání s Teplicemi tak vyhráli zaslouženě, neboť svým individuálním umem své šance proměňovali a hlavně proměnili svůj brejk v 31. minutě, když šli tři na jednoho k čemuž předcházela stejná situace v opačném gardu. Tři domácí hráči v čele s Pavlem Novotným u míče šli na jednoho hráče hostí, ale P. Novotný netakticky zvolil střelu z 13 – 14 metrů a přitom trefil jediného soupeře před sebou a hned s toho bylo tři na jednoho opačně, a gól. A pak přišli ještě dvě prodloužené penalty a bylo hotovo. To jsme na začátku druhé půle nevyužili nic z krátkého tlaku v 21 – 23 minutě a dvouch velkých šancí a pak přišla rozhodující 31. minuta.

A ještě něco k „nespravedlnosti“ ( jak uvádějí hosté z Teplic) ze druhé minuty. Branka byla uznána správně, brankář Teplic míč tečoval, u uváděného střelce Novotného si nejsme jisti. Tak ukazuje záznam.

Domácí trenéři R. Páral s J. Michalcem dávali sestavu k tomuto vyhecovanému utkání velice ztěžka. T. Vácha je na antibiotikech ( to on dal v Teplicích 3 branky), R. Michalec dostal v plzni červenou za údajnou ruku ve skluzu, P. Novotný dobral antibiotika dva dny před zápasem, a ani několik dalších hráčů nebylo 100% fit.

Když už jsme se zmínili o trenérech tak si ještě neodpustíme do rýpnutí do nedávno zveřejněné ankety, konkrétně trenér roku. Jsou tam některá jména jistě právem, ale také některá budí usměv. Anketa je uváděna jako za rok 2010 takže si myslíme, že by tam určitě jeden z naší dvojice neměl chybět.