Nešťastný závěr, chybělo málo

27.02.2017 17:30

1. FC Nejzbach V. Mýto – Sk Slavia Praha 3:3 (1:1)

 

„No, to teda bylo něco,“ těžce oddechoval po závěrečném hvizdu slávistický Radim Záruba. Byl unavený, ale spokojený. Jeho tým vyválčil v Mýtě bod až v samé koncovce utkání. „Remíza je zasloužená pro oba týmy. My už něco podobného potřebovali,“ narážel novic v sešívaném dresu na matné výkony Slavie v letošním roce.

 

Na horkou půdu Nejzbach arény však Pražané vlétli ve velkém stylu. Hrdina, Salák a dvakrát Novotný ale především díky výbornému Gerčákovi neskórovali. To se podařilo až v 5. minutě Zárubovi, který procedil míč pomocí tyče do sítě. To byla pro domácí nečekaná komplikace. „Úvodní branka nás zaskočila, ale dokázali jsme se oklepat a do poločasu vyrovnat. Kuba Vágner to tam hezky poslal k tyči, ale hlavní dík patří Liborovi Gerčákovi. Co ten toho zase pochytal…Poločas mohl být klidně 1:5,“ narážel na chatrnou defenzívu Nejzbachu David Novák.

 

Druhá půle začala pěkně zostra. Nejprve  Gerčák vyčapal loženku Směřičkovi a chvíli na to rozjásal mýtské ochozy Michalec, kterému přesně nabil Vladyka. Radost Nejzbachu však vydržela necelou minutu. Kde se vzal, tu se vzal u míče Toník Hrdina a bylo vyrovnáno. „Tohle byl důležitý moment. Udrželi jsme se v kontaktu. Celkově však koncovka byla u obou týmů taková neslaná, nemastná. Chyběl kus štěstí i důraz. V této hale je to jindy o dost kontaktnější. Dnes to bylo hodně vlažné. V Mýtě hraji vždy rád. Sice mám raději větší haly, kde si to můžu dát, ale tady to má svou specifickou atmosféru,“ poznamenal Radim Záruba.

 

Ovace na tribunách propukly znovu ve 31. minutě. Vácha protlačil míč za Vahalova záda a s Mýtem to vypadalo dobře. Navíc k jeho smůle přesný výhoz od Gerčáka trknul Vladyka hlavou těšně nad břevno. „To byla velká škoda. Mohlo být rozhodnuto. Dvě branky by už Slavia nesmazala. Ale ten náš závěr! Do konce chybělo 11 vteřin. My vepředu nepokryjeme balón a necháme Hrdinu vystřelit. To se nesmí stávat. Nyní jedeme na Helas, a co si budeme povídat, všichni víme, jak vypadá tabulka, a my tam jsme namočení. Já osobně do toho zápasu dám všechno. Snad se i trefím, to se mi teď dvě utkání nepovedlo,“ poznamenal David Novák.

 

Branky: 11. Vágner, 26. Michalec, 31. Vácha – 5. Záruba, 27. a 40. Hrdina.

 

Nejzbach – Gerčák – Michalec, Vágner, Vladyka, Novák, Jeníček, Koblasa, Vácha, Kubát, Štanglica, Vodrážka, Habrman

 

Slavia: Vahala – Záruba, Brychta, Salák, Novotný, Oliva, Směřička, Míča, Hrdina, Matějka, Wojnar.

 

Jaromír Štolba