Nejzbach se rozloučil porážkou

05.04.2016 21:34

1. FC Nejzbach – AC Sparta Praha 1:3 (1:1)

 

Závěrečné kolo Chance futsal ligy přiválo do Mýta soupeře vskutku atraktivního. Plná hala, výborná atmosféra a tuhý boj na palubovce. To vše bylo k vidění v souboji mezi Nejzbachem a Spartou. Mač to byl tvrdý a nadmíru vyrovnaný. Na konci byli šťastnější hosté.

 

Kabele si ve 33. minutě precizně zpracoval lob za žlutou zeď a vystřelil Spartě tři body. Ty pojistil střelou do prázdné branky Křemen. Pro rudé to bylo tak trošku Pyrrhovo vítězství, s čímž se netajil Michal Holeček. „Nebudu nic zakrývat, všichni jsme počítali s tím, že ve čtvrtfinále si to rozdáme se Slavii. To by byla určitě atraktivní série. Výsledek z Plzně je pro nás dost překvapující,“ soudil kapitán Sparty. Západočeši totiž nečekaně klopýtli s Hradcem Králové a sešívanou družinu vyzvou právě oni. Trenér domácích Roman Páral byl po utkání vcelku v klidu. Prohra ho sice mrzela, ale pro své svěřence měl i slova chvály. „Škoda, že jsme neproměnili tu spoustu šancí, které jsme měli. Zápas by se pak vyvíjel určitě jinak. Jsem rád, že jsme dokázali rychle odpovědět na branku Tichého. Václav Sklenář to při svém gólu udělal šikovně. Kluky musím ale pochválit za to, jak zápas odjezdili. Makali až do konce a nebýt nepřesné koncovky, věřím, že bychom to dnes zvládli,“ uvedl trenér Mýta.

 

Oba soupeři si tak mohou dát repete. Ve čtvrtfinále vyzve Nejzbach právě Spartu, což slibuje hodně zajímavou podívanou. „Kdo si vzpomene na loňské čtvrtfinále, ví, že to byla doslova válka. Rozhodovalo se až v pátém utkání v Praze. Letos to vidím v podobném duchu,“ míní Michal Holeček.

 

Branky: 18. Sklenář – 17. Tichý, 33. Kabele, 40. Křemen

 

Nejzbach: Gerčák – Michalec, Vladyka, Vágner, Merkl, Kubát, Fidler, Jeníček, Sklenář, Šabata

 

Sparta: Mareš – Tichý, Kabele, Holeček, Sláma, Křemen, Vodecký, Doša, Havrda, Hanzlík, Zapletal, Rott.

 

Jaromír Štolba