Nejzbach i druhé utkání s Benagem vyhrál

25.03.2010 21:27

Také série mezi Nejzbachem Vysoké Mýto a Benagem Zruč nad Sázavou se po dvou zápasech lépe vyvíjí pro favorizovaný tým. I ve druhém střetnutí dokázal Nejzbach svého protivníka přehrát a zaslouženě vyhrál 5:1. Série pokračuje již v pátek ve Zruči. 

Obdobně jako v prvním utkání série i nyní Benago vedlo, ale nedokázalo zápas dotáhnout do úspěšné koncovky. Od úvodního hvizdu byli domácí lepším týmem a nškolik šancí si vytvořili už v úvodní desetiminutovce hodně, jenže se potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš. V 10. minutě se totiž uvolnil Filinger a otevřel skóre. Ale než se Benago doradovalo, srovnal Jelínek a gól Novotného o tři minuty později znamenal poločasové vedení Vysokého Mýta.

Po změně stran Benago přidalo, ale gólově se neprosadilo a tak skóre narůstalo jen na straně domácích. Ve 25. minutě došlo ke klíčové situaci, kdy se na polovině hřiště uvolnil Vágner a sólo zakončil trefou na 3:1. V závěru utkání zkusili hosté power-play s Filingerem v brance, ale ta jim nevyšla a po dalších dvou gólech se skóre uzavřelo na hodnotě 5:1.

V celé sérii tak vede Vysoké Mýto 2:0 a v pátek může o postupu do semifinále rozhodnout na palubovce ve Zruči nad Sázavou. Vrátilo by tak soupeři loňské čtvrtfinálové vyřazení z play-off.

Komentáře trenérů:

Roman Páral (Vysoké Mýto): "Je to zasloužené vítězství po kvalitním výkonu celého mužstva. Naše mužstvo zahrálo velice dobře kolektivně, nechyběl pohyb, důraz, a podařilo se nám vstřelit pěkných pět branek. Zároveň ale musíme myslet na to, že celá série není rozhodnutá. Pokud mám jmenovat někoho z týmu soupeře, kdo podal dobrý výkon, musím vyzdvihnout Davida Filingera."

Beni Simitči (Benago): "Prohráli jsme zaslouženě, soupeř byl lepší. První poločas jsme ještě stíhali držet krok, druhý poločas jsme kvůli špatnému výkonu museli stáhnout hru na šest hráčů, ani ti nedodrželi disciplínu. Nejzbachu gratuluji k vyhranému zápasu."
Nejzbach Vysoké Mýto - Benago Zruč n/S. 5:1 (2:1)
Branky: 11. Jelínek (Vágner), 14. Novotný (Formánek), 25. Lištván, 35. Lištván, 36, Vácha 11. Filinger
V. Mýto: Gerčák L., Šimon - Formánek, Novotný, Michalec, Vágner, Gerčák J., Lištván, Munzberger, Vácha, Jelínek, Unger.
Zruč n/S.: Krajč, Feras - Štorc, Simitči A., Filinger, Fitzel, Müller, Rada, Fichtner, Caio.

zdroj: www.efutsal.cz