Mečbol číslo jedna nevyužit

26.04.2016 17:17

1. FC Nejzbach V. Mýto – AC Sparta Praha 0:4 (0:1)

 

Tak berani to mají za sebou. Utkání, které jim vůbec nevyšlo, přišlo v příhodnou dobu. Šanci na reparát budou mít hned v úterý a relativní klid jim může dát i dosavadní vedení v sérii. „Každý čekal, že se to protáhne na pět zápasů. Vyřídit Spartu třikrát po sobě by bylo fajn, ale buďme realisté. Dnes jsme to nezvládli hlavou. Nedali jsme šance a pak se vezli,“ míní mýtský hráč David Vodrážka.

 

Pravda, Nejzbach hrál svérázně a balvan zodpovědnosti byl zřetelný při každé akci. Opravdových tutovek bylo pomálu, ale ty, co byly, se proměnit měly. Šabata, Michalec a hlavně Kubát (nastřelil břevno) mohli přesunout psychickou výhodu na stranu domácích. Nestalo se tak. Za hosty nastoupil poprvé v sérii Jošt a ten mýtskou obranu řádně větral. Zlobil, zlobil a v 15. minutě propálil Gerčáka. Pro Nejzbach žádná tragédie, řeklo by se. Ale realita byla jiná.

 

Po obrátce vzali za opratě Pražané a Doša se Slámou během 40 vteřin rozhodli o osudu třetího čtvrtfinále. Zní to jako klišé, ale rčení, že poslední krok bývá nejtěžší, se opět potvrdilo v plné parádě. Domácím nešlo vůbec nic a Sparta toho chytře využila. Její poslední branku vsítil Sláma. Ta však měla význam pouze kosmetický. „Ano, projevila se na nás únava i fakt, že Sparta dala branku jako první. My museli dotahovat, a to nám moc nesedělo. Bylo to z naší strany celé mdlé. V úterý do toho dáme všechno, hlavně důraz, který nás zdobil po celou sezónu,“ slíbil David Vodrážka.

 

Branky: 15. Jošt, 25. Doša, 25. a 35. Sláma

 

Nejzbach: Gerčák – Michalec, Vladyka, Merkl, Šabata, Vodrážka, Vágner, Kubát, Fidler, Jeníček, Chmelík

 

Sparta: Vozár, Mareš – Vodecký, Havrda, Hanzlík, Sop, Holeček, Rott, Jošt, Doša, Sláma, Tichý.

 

Jaromír Štolba