Kladenská pečeně beranům šmakovala

25.01.2016 17:26

FK Kladno – 1. FC Nejzbach V. Mýto 1:7 (0:1)

 

„Dneska jsme to zvládli naprosto perfektně. Konečný výsledek naplno odpovídá dění na palubovce. Kladno nás ničím nepřekvapilo a jejich rotace hráčů jsme si pohlídali,“ spokojeně pokyvoval hlavou Lukáš Merkl.

 

Aby také ne! Slavia uspořádala v Edenu novoroční výprodej a její málo očekávaná prohra s Tangem Brno katapultovala Východočechy na třetí místo v tabulce Chance futsal ligy, což Lukáš Merkl náležitě ocenil. „Porážka Slavie nám dost pomohla. Je fakt, že jsme s tím vůbec nepočítali. Když už jsme ale na bedně, uděláme maximum pro to, abychom tam už vydrželi až do konce základní části. Nyní už záleží jen na nás, jak se s tím popasujeme,“ dodal vysokomýtský tajfun.

 

Přitom Nejzbach na Kladně žádný super futsal nepředváděl. Poločasové vedení 1:0 obstaral už ve třetí minutě Sklenář, ale další zářez v Konečného síti ne a ne přijít. Domácí poprvé zahrozili v deváté minutě a Gerčák si po Slavíkově uvolnění připsal první ostrý zákrok večera.

 

To zcela jinou kávu přinesl začátek druhé půle. Ta patřila jednoznačně mýtskému Merklovi. Ten nejprve proměnil přesný Vágnerův pas ve druhý gól beranů, a poté předvedl ekvilibristickou teč, která jen o chloupek minula levý vingl. „Tak pánové, ještě že to nedal. To bychom s ním zpáteční cestu v autobuse asi nevydýchali,“ utrousil Zdeněk Chmelík. Ve třicáté druhé minutě se gólu dočkali i Kladenští, jmenovitě Mažári, jenž zůstal nepokrytý u zadní tyče. Euforie domácích však trvala necelou minutu. Ve velké pohodě hrající Michalec zařídil důležitou třetí trefu hostí, která utkání de facto rozhodla. Pro Kladno to byl smrtelný šok, na který reagovali hodně nefér zákroky. Když se nedaří, je třeba přitvrdit, dělá to tak mnoho mančaftů! Rozhodit soupeře tvrdou hrou a donutit ho k oplácení. Toho se však Kladno od Nejzbachu nedočkalo. „Tak určitě! Bylo lákavé někoho sundat. Asistent Michalec mi ale řekl, ať se hodím do klidu. No a trenér se poslouchat přece musí,“ ocenil svoji sebekázeň Lukáš Merkl. Po neúspěšných provokacích se Kladno odhodlalo ke hře bez brankáře, ale ta pro ně dopadla naprosto katastrofálně. Nejprve potrestal nepřesnou domácí rozehrávku čtvrtou brankou Chmelík, a poté přišly dva precizně provedené výkopy Libora Gerčáka, který kromě své parádní letošní fazony (v průměru jedna inkasovaná branka za zápas) předvedl i další výstavní disciplínu, kterou jeho kopací technika rozhodně je. „Párkrát jsem to tam chlapcům vyhodil, ale bylo z toho kulový. Tak jsem to tam musel šoupnout sám,“ usmíval se brankář Nejzbachu. Tečku za utkáním obstaral Martin Šabata. Jeho netradičně zakončený sólový únik korunoval zlepšený výkon beranů ve druhé půli a navíc i pobavil prořídlé kladenské ochozy. „Bylo to zajímavé. Nejdřív jsem chtěl gólmana přelobovat, ale on nesmyslně vystartoval do strany. To mě docela zmátlo. Nakonec jsem to tam nějakým záhadným způsobem dobrkal,“ vysvětloval střelec sedmého vysokomýtského gólu.

 

Branky: 3. Sklenář, 21. Merkl, 33. Michalec, 36. Chmelík, 38. a 39. Gerčák, 40. Šabata – 32. Mažári

 

Kladno: Konečný – Mažári, Kuč, Veselý, Slavík, Fujdiar, Müller, Brožek, Socher, Kaválek, Výborný

 

Nejzbach: Gerčák (38. Simon) – Fidler, Jeníček, Chmelík, Šabata, Sklenář, Michalec, Vladyka, Vágner, Vodrážka, Merkl, Münzberger.

 

Jaromír Štolba