Jak se krotí krokodýli?

13.01.2016 21:53

FC Rádio Krokodýl Brno – 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto 0:6 (0:4)

 

Pokud by režisérka Marie Poledňáková plánovala pokračování své úspěšné komedie,   inspiraci by dozajista našla v ansáblu futsalistů Nejzbachu. Ti si s krokodýlí farmou poradili bez ztráty kytičky a po bohunické exhibici odskočili Brňanům o tři body.

 

Sebevědomí, důraz a disciplína - těmito atributy disponovaní Východočeši doslova ovládli palubovku a velebit mohou zejména Pavla Formánka. Kapitán Nejzbachu si v autobusu dopřál trochu výživného spánku, a poté Jihomoravanům zasadil čtyři smrtelné rány. Ta první přišla už ve čtvrté minutě, a světe div se, po dalekonosné střele bodlem. Další bodýlko přidal bijec Merkl a na tvářích beranů se zračily úsměvy. Důvody k radosti totiž byly, ne že ne. Přesná dorážka Kubáta a proměněná pentle Formánka zakončily žlutočerný poločas snů.

 

Domácí byli notně otřeseni a jejich kombinační hra se rozpadala jako obličej Michaela Jacksona. Účinná protizbraň byla v nedohlednu a místo snahy o korigování skóre nastoupila frustrace. „Zbytečně jsme faulovali. Je pravda že jsme zaostávali v osobních soubojích. Nevím, jestli jsme se báli, nebo se nám nechtělo...těžko říct. Navíc jsme vyráběli neuvěřitelné kiksy v obraně a Nejzbach nás za ně trestal. Pokud nedokážeme vstřelit branku, nemáme nárok něco uhrát,“ vysvětloval zklamaně Vítězslav Hrubý, jenž byl skórování hodně blízko. Jeho dělovku však zastavilo břevno, a když svůj sólový únik zakončil Outrata pouze do ochranné sítě, byla střelecká munice krokodýlů vyčerpána. To kompenzoval na druhé straně Formánek. Po přátelské besedě s domácím Marešem si dopřál chutný dezert v podobě dalších dvou gólů v Kubíčkově síti a hostující kotel fanoušku se mohl v klidu připravit na závěrečnou děkovačku. „Díky za čisté konto, už bylo na čase. Naposledy jsem ho vychytal loni v Třinci. Ono to je ale těžké. Kluci vždycky nějakou kulišárnu vymyslí,“ usmíval se Libor Gerčák.

 

Branky: 4., 16., 29. a 33. Formánek, 11. Merkl, 16. Kubát

 

Brno: Kubíček – Mareš, Outrata, Havel, Nosko, Brůna, Hrubý, Procházka, Veselovský, Matyska,Galia

 

Nejzbach: Gerčák (37. Simon) – Vladyka, Formánek, Vodrážka, Merkl, Michalec, Vágner, Jeníček, Fidler, Šabata, Münzberger, Kubát, Sklenář.

 

Jaromír Štolba