Hrubky v obraně a jalová ofenzíva

23.02.2016 20:27

Interobal Plzeň – 1. FC Nejzbach V. Mýto 7:0 (3:0)

 

Tak tento zápas si berani za rámeček určitě nedají a měli by na něj co nejrychleji zapomenout. Výjezd do Plzně se Nejzbachu prostě nepovedl, a to po všech stránkách – sedm inkasovaných gólů a nula na kontě domácího gólmana Sochůrka!

 

Navíc přišli o Romana Michalce, který prožívá životní sezónu a je pilířem sestavy Mýta. „Byla to smůla. Hned při prvním střídání jsem si natáhl lýtkový sval a pokračovat ve hře už prostě nešlo. Byl jsem rád, že jsem se dobelhal do autobusu,“ uvedl hostující smolař. Michalec tak sledoval utkání pouze z lavičky a jeho spoluhráči mu na dobré náladě rozhodně nepřidali. V osmé minutě si Koc pohrál s obranou a umístěnou střelou otevřel skóre, které o čtyři minuty později po chybě Jeníčka navýšil Štrajt. To domácí hodně uklidnilo a na jejich futsalky se přestěhovala velká pohoda. Hosté sice kontrovali pumelicí Vágnera a několika závary před plzeňskou klecí, ale skórovat jim prostě nebylo souzeno.  To Hiblerovo přízemní bodlo si cestu do sítě našlo a do šaten odcházeli Plzeňští vcelku zvesela. „Hodně nám pomohly kiksy Nejzbachu. Třeba u takového Jeníčka se málokdy vidí, aby takhle chyboval. Je fakt, že jsme měli i štěstí a dokázali ty hrubky gólově trestat. Navíc si myslím, že jsme soupeře porazili jeho vlastními zbraněmi, tedy důrazem a agresivitou,“ mínil plzeňský Václav Koc.

 

Hosté se po obrátce přeci jen trochu zvedli. Vyskytly se i šance. Dvě obrovské měl Fidler a jednu Sklenář. Nic z toho však nebylo, a tak zaúřadovali domácí. Nejprve Vnuk se Šišou, a poté si dal palec nahoru střídající Like. Závěr patřil Kocovi, který efektivní patičkou dal zápasovému skóre konečný ráz.

 

Berani tak musí do dalších bojů pozvednout své sebevědomí. Vymazat z mysli nepodařené mače s Českou Lípou a Plzní a navázat na prosincové a lednové výkony, které snesly ta nejpřísnější měřítka. V Plzni hostům chybělo kvarteto Formánek, Chmelík, Kubát a Merkl. Bylo to znát. Hecířské schopnosti kapitána Formánka a válečnické vlastnosti Merkla ve městě piva citelně scházely.

 

Branky: 8. a 36. Koc, 12. Štrajt, 17. Hibler, 26. Vnuk, 31. Šiša, 40. Like

 

Plzeň: Sochůrek – Šiša, Stejskal, Mariánus, Štrajt, Hibler, Koc, Forman, Like

 

Nejzbach: Gerčák – Münzberger, Vladyka, Vágner, Jeníček, Michalec, Šabata, Fidler, Vodrážka, Sklenář.

 

Jaromír Štolba