Hodnocení sezóny U 19

18.02.2016 21:26

Helas Brno – otočený zápas, výsledek remíza, ztráta bodů 2:2

V zápase jsme prohrávali, v průběhu druhé půle zápas otočili a hru měli pod kontrolou, vyrovnání přišlo v power play po náhodné teči hostujícího hráče.

 

Tango Brno – zasloužená výhra, laciné obdržené branky 4:2

Celý zápas jsme měli pod kontrolou, hosty jsme dostali do hry sami, laciné branky ovšem mrzí.

 

Era-Pack Chrudim – laciné obdržené branky, kvalitní power play, smolná porážka 1:2

Kvalitní zápas, prohrávali jsme 2:0, kdy zvláště druhá branka byla neuvěřitelná. Skoro celý druhý poločas jsme hráli power play, branku jsme vstřelili 2 minuty před koncem a přesto, že jsme měli ještě další šance, vyrovnat se nám již nepodařilo.

 

Mados HK – podcenění soupeře, zasloužené vyrovnání, ztráta bodů 1:1

Bojovný soupeř, který byl určitě kvalitnější než v předchozích ročnících. Opět jsme inkasovali jako první a museli se tlačit za vyrovnáním. To se nám celkem brzy podařilo, ale již jsme nepřidali rozdílovou branku. V závěru to byl divoký zápas a klidně jsme mohli i prohrát.

 

Gamaspol Jeseník – silný soupeř, kvalitní power play, vydřená remíza 2:2

Náš neoblíbený soupeř, v týmu několik reprezentantů a také tradiční průběh. Gamaspol se dostal do vedení snadno, my museli dohánět dvougólové manko a pokud možno znovu neinkasovat. Při dlouhé power play jsme vyrovnali a měli dokonce šance na další branky. Kluci v tomto zápase chtěli vyhrát a zápas podle toho vypadal, konečná remíza je asi zasloužená.

 

Helas Brno – bojovný výkon, laciné branky, neproměňování vlastních šancí 0:4

Narazili jsme na velmi dobře kondičně připraveného soupeře, který navíc vstřelil úvodní branku zápasu, poté byly šance na obou stranách, my ovšem v tomto zápase neproměnili ani ty vyložené. Místo toho soupeř znovu udeřil. Opět jsme se pokusili o dlouhou power play a inkasovali ještě další dvě branky.

 

Tango Brno – bojovný výkon, obdržená branka min před koncem 3:4

Zápas nahoru dolů, Tango muselo vyhrát a podle toho to vypadalo. Škoda obdržené branky minutu před koncem po standardní situaci, zápasu by více slušela remíza.

 

Mados HK – naprosté nezvládnutí druhého poločasu s oslabeným soupeřem 2:3

Soupeř měl 4 hráče do pole, první poločas jsme vyhráli 2:0, náš výkon ale nebyl dobrý. Ve druhém poločase přišel kolaps naší hry, nejhorší poločas za celou soutěž a bohužel v domácím prostředí. Hradec vyrovnal a další branku přidal při naší power play. To už bylo jasné, že vzájemný zápas rozhodne o podobě celkové tabulky a my museli Mados porazit.

 

Gamaspol Jeseník – laciné branky, otáčení zápasu, příchod Davida Nováka 2:3

Zápas o sebevědomí. Kvalitní soupeř se dostal do vedení, my podali bojovný zodpovědný výkon. Naše hra za naprosto změnila s příchodem Davida Nováka do druhého poločasu. Jeden rozdílový hráč, který pozvedne náš výkon a naopak znejistí celý tým soupeře. Těžko se to popisuje, ale v mládežnických kategoriích nic neobvyklého. Počet těchto hráčů, který je v našem týmu logicky menší, je jedním z důvodů konečného postavení v tabulce.

 

 

Era-Pack Chrudim – výkon na hranici možností týmu, zasloužená porážka 2:5

Závěrečný zápas soutěže, první s posledním. Náš výkon na hranici možností, klukům nemohu nic vytknout, rozdíl mezi týmy byl ovšem zřejmý. Přesto jsme nic nevypustili a diváci mohli sledovat velmi zajímavý zápas i s naší power play na závěr. Era-Pack nakonec získal mistrovský titul v této kategorii.  

 

Závěr :

 

Jednoznačně musím poděkovat všem, kteří se celé přípravy a poté i sezóny zúčastnili.

Soutěž je velice krátká a naše hráčská základna úzká. Pokud chceme konkurovat ostatním týmům, ve velmi kvalitní východní skupině, musí se nám sejít mnoho faktorů dohromady.

V průběhu soutěže jsme oslovili několik kluků z okolních fotbalových oddílů, kteří se bez problémů zapojili a tvořili jádro týmu. Touto cestou bychom se chtěli ubírat i nadále, jinak nebudeme konkurenceschopní. Rozhodně si nemyslím, že by futsalová sezóna klukům ubližovala v jejich fotbalovém rozletu. Základní dovednosti, na kterých futsal stojí, jsou společné s velkým fotbalem. Pro dorostence je jejich rozvoj naprosto nezbytný, čím více tím lépe. Pokud si to někdo neuvědomuje, je to především jeho chyba. Možnost konfrontace v této soutěži je pro kluky nedocenitelná a nikde jinde k ní nemůže v současných podmínkách dojít……