Finiš přišel pozdě, Sparta vrátila Mýtu podzimní porážku

19.02.2017 10:23

1. FC Nejzbach V. Mýto – AC Sparta Praha 5:8 (1:5)

 

Už už to vypadalo na další povedenou stíhačku, a ty Nejzbach na rudé umí. Historie se však neopakovala. Za stavu 5:6 nejdříve zazdil tutovku Koblasa a potom sudí nechal bez povšimnutí jasný faul na Gerčáka.

 

K míči se dostal Kovács a trefit prázdnou svatyni nebyl velký problém. Výmluvy na rozhodčí však mají ve svém repertoáru úplně jiné týmy. Nejzbach si zápas prohrál v prvním poločase. Hrubice v obraně a smrtící kontry Pražanů. Ano, Sparta se nemusela vůbec namáhat a přesto odcházela do šaten s pohodlným náskokem 5:1. „První půle byla katastrofa. Sparta se ani nezpotila a stejně dala pět branek. Vyráběli jsme neskutečné chyby z pozice posledního. Snažili jsme se tvořit hru, ale jak říkám, ty minely nás hodně srazily,“ kroutil hlavou Petr Jeníček. Byl to právě on, který jako jediný rozvlnil v úvodním dějství síť za Marešem. Penaltu za faul na Vladyku proměnil, pravda, krapet se štěstím, ale počítala se.

 

Jestli si něco domácí při nástupu do druhého poločasu nepřáli, byla to šestá trefa od Sparty. Doša posunul skóre na rozdíl pěti branek a vsadit si v tu chvíli na domácí? No, proč ne! Vladyka, Vácha a dvakrát Kubát vrátili svůj tým na dostřel. Do té doby ztichlé ochozy ožily a Nejzbach aréna se dostávala do varu. „No, zmáčkli jsme se. Měli jsme několik příležitostí srovnat skóre. Věřím, že kdybychom dali branku na 6:6, vyhrajeme. Času bylo dost, zbývalo devět minut a Sparta byla rozhozená. Navíc Doša zahrál ve vápně rukou (jasná penalta) a nic. Hrajte dál, ukazoval arbitr. Tady se to podle mě zlomilo,“ těžko hledal slova Jeníček. Konečnou podobu zajímavého mače dal opět Doša, který při oslavě své druhé trefy naplno předvedl svůj maďarský temperament.

 

Jan Křemen (AC Sparta Praha): „Bylo to povedené utkání. Přišlo hodně lidí a ti viděli třináct gólů. Naši dominanci z prvního dějství vystřídalo trápení a strach o výsledek. V šatně jsme si říkali, že čtyřbrankové vedení nic neznamená, a taky že ano. Měli jsme kliku, že Mýto nevyrovnalo na 6:6, to by nebylo dobré. Nyní máme dobrou sérii a jsem rád, že pokračuje. Proti Nejzbachu jsme za poslední dva roky sehráli dvanáct zápasů a téměř všechny byly hodně vyrovnané.“

 

Branky: 18. Jeníček, 24. Vladyka, 26. Vácha, 27. a 31. Novák – 6. Sláma, 12. a 16. Křemen, 17., 24. a 40. Doša, 19. Kubelka 39. Kovacs

 

Nejzbach: Gerčák- Vácha, Vladyka, Habrman, Kubát, Jeníček, Štanglica, Formánek, Koblasa, Novák

 

Sparta: Mareš – Brunovský, Kubelka, Křemen, Kovács, Sláma, Sop, Doša, Hanzlík. Rott, Tichý.

 

Jaromír Štolba