Důležité body! Nejzbach vydřel výhru

08.03.2016 18:17

1. FC Nejzbach V. Mýto –  Mados Hradec Králové 7:3 (2:2)

 

Pokud chtěli berani udržet reálné myšlenky na čtvrté místo v lize po základní části, museli proti Hradci naplno bodovat. Po třech porážkách v řadě to šlo ztuha, ale povedlo se!

 

Utkání mělo spád a šutrovalo se před oběma brankami. Nejprve spálil své tutovky Sklenář s Vágnerem a následný kontr v podání p. Drozda si vychutnal Gerčák. Trefil se až Jiráský, sice šťastně, ale to se také počítá. Inkasovaná branka berany nakopla a během minuty dvakrát udeřili. Nejprve rohový kop Vladyky proměnil parádním ´volejem´ ve svůj premiérový gól Strnad a potom precizní Gerčákův nákop usměrnil za Ondráčkova záda Vladyka. Do šaten se však šlo za smírného stavu. Nedorozumění v rozehrávce domácích využil Beran a začínalo se od nuly. „Čekal jsem vyrovnané střetnutí, a to se potvrdilo. V první půli jsme nehráli špatně, ale koncovka nebyla nejlepší,“ uvedl hostující Miroslav Semerád.

 

Nástup do druhé půle si vzal na paškál Vágner. Ten se na mač ozdobil kapitánskou páskou a šlo mu to k duhu. Na palubovce byl vidět a slyšet a udržoval bojovného ducha. Navíc se dvakrát trefil do černého. Ve 24. minutě propálil Ondráčka a posunul psychickou výhodu na stranu Mýta. Odpověď Madosu však přišla zády. D. Drozd propálil Gerčáka a na tahu byl Nejzbach. Stará dobrá zbraň v podobě přesného výhozu domácího brankáře opět zafungovala a Vodrážkova lehká teč znamenala důležité vedení Páralovy družiny.  O minutu později vymyslel parádní přihrávku Šabata a Vladykovi jen stačilo nastavit packu 5:3. „Sice nám chyběli čtyři hráči, ale ostatní kluci do toho dali srdce a bojovnost. Druhá půle byla vyrovnaná. Důležité bylo, že jsme se dostali do vedení 4:3. Pak už jsme zápas kontrolovali,“ uvedl trenér Nejzbachu Roman Páral. Závěr si domácí doslova vychutnali. Nejprve si Vágner zahrál kulečník o brankovou konstrukci, a definitivní podobu zápasu dal v předposlední minutě Šabata.

 

Miroslav Semerád, Mados Hradec Králové: „Dlouho se to převalovalo ze strany na stranu. Lámalo se to v závěrečné desetiminutovce. Nejzbach dal za minutu dvě branky a bylo de facto po zápase. Chtěl bych poděkovat domácím příznivcům za hezké přivítání. Vždycky jsem tvrdil, že Mýto má nejlepší fanoušky v lize a dnes se to jenom potvrdilo. V Nejzbachu jsem strávil několik povedených sezón a jsem rád, že na mě nezapomněli.“

 

Branky: 8. Strnad, 9. a 28. Vladyka, 24. a 36. Vágner, 27. Vodrážka, 39. Šabata – 5. Jiráský, 14. Beran, 25. D. Drozd

 

Nejzbach: Gerčák – Vladyka, Michalec, Vágner, Šabata, Sklenář, Kubát, Fidler, Strnad, Vodrážka, Novák

 

Mados: Ondráček – P. Drozd, D. Drozd, Beran, Semerád, Jiráský, Jelínek, Michal, Srkal.

 

Jaromír Štolba