Čtvrtý duel rozhodl Sláma

28.04.2016 20:13

AC Sparta Praha – 1. FC Nejzbach 3:2 (2:1)

 

Mít v mančaftu hráče typu Slámy, tomu se říká kauf. Domácí kapitán byl u všeho důležitého. Svůj parádní výkon osladil dvěma přesnými zásahy a berani s ním měli plné ruce práce.

 

„On je fakt výborný hráč. Má tvrdou střelu i vedení míče. Navíc je inteligentní. Sláma je asi jediný, koho bych cíleně nesestřelil. U ostatních mi to nedělá sebemenší problém,“ přiznal mýtský brousek Lukáš Merkl. Ten se mohl se svými parťáky radovat už ve 3. minutě. Nacvičený signál při rohovém kopu zakončil Kubát a připsal si pátý gólový zářez v sérii. Ten šestý přišel o minutu později, bohužel však do vlastní sítě. „To byla fakt smůla. Balón mířil do tyče a pak se mi zamotal mezi nohama a skončil v síti. Měl jsem to vyřešit lépe,“ litoval ostrostřelec Mýta. Další trefy Pražanů měli na noze Sláma s Vodeckým, ale skóroval až prvně jmenovaný 5 vteřin před poločasem. „To bylo asi klíčové. Ten gól neměl být. I když jsme věděli, že zakončení bude na Slámovi, přišel blok protihráče a on to tam s pomocí tyče dostal,“ popisoval Jaroslav Kubát.

 

Ve 21. minutě přišla pro Nejzbach vítaná vzpruha. Sop sejmul Šabatu a následovala červená karta spojená s přesilovkou pro žluté. Ta však dopadla tristně. Dvě střely zblokovali obránci, jinak nuda a šeď. Diváci ale mohli zatleskat pohotovému voleji Slámy i následnému parádnímu zákroku Gerčáka. ´Gól´ si mohli domácí příznivci zakřičet po Slámově střele. Ten nejprve nastřelil tyč, ale o tři minuty později se mohl radovat. Hosté kontrovali levačkou Vágnera, na jehož křižnou střelu byl Vozár krátký. Brankář Sparty si ale vše vynahradil v minutě 36., kdy zneškodnil tutovku Formánka – to také byla i poslední vážnější příležitost hostí k vyrovnání. Power play byla hodně jalová a po Vágnerově vyloučení se mohla mysl všech zúčastněných soustředit na páteční vyvrcholení v Mýtě. „Tam věřím, že Spartu umlátíme. Musíme ale střílet co to jde. Dnes jsme to točili kolem šestky a k ničemu to nevedlo,“ nastínil Kubát.

 

Branky: 4. (vlastní (Kubát), 20. a 31. Sláma – 3. Kubát, 33. Vágner

 

Sparta: Vozár – Vodecký, Sop, Holeček, Tichý, Sláma, Doša, Jošt, Rott, Kubelka

 

Nejzbach:  Gerčák – Jeníček, Formánek, Michalec, Vágner, Šabata, Merkl, Sklenář, Chmelík, Kubát, Vodrážka, Vladyka.

 

Jaromír Štolba