Česká reprezentace odletěla na MS 2012 do Thajska

30.10.2012 17:18

 

V Praze, dne 29.10.2012

 

 

Do letadla směr Bangkok včera večer nastoupil výběr čtrnácti nejlepších futsalistů. Nejlepší hráči ČR, kteří působí přes sezónu v Chance Futsal lize, včera v podvečer odletěli na futsalové MS 2012, které se koná v centru Thajska od 1. do 18 listopadu. Spolu s hráči samozřejmě odcestoval také trenér Tomáš Neumann se svým asistentem Cacauem a celý realizační tým.

 

České hráče čekal dlouhý let, který trval zhruba 11 hodin. Jaký vliv bude mít na hráče šestihodinový časový posun a výrazná změna klimatu? Jak se sami hráči shodli, po tak dlouhém letu trvá vždy minimálně dva dny, než si přivyknou na několikahodinový posun a na samotné prostředí, které je v Thajsku zcela odlišné. Na cestování je však národní tým zvyklý a do zápasů půjdou naši hráči stoprocentně připraveni.

 

Cíle na mezinárodním šampionátu má Česká republika jasně stanovené. Nejdřív postup ze skupiny a pak jít zápas od zápasu. „Naším cílem, je určitě postup ze skupiny. Jak Egypt, tak i Srbsko budou pro nás velmi těžkým soupeřem, ale jsme na MS a nemůžeme si vybírat. Kuvajt je pro nás velkou neznámou, ale ani je nesmíme podcenit," hodnotí šance českého týmu na MS trenér Neumann.

 

Do českého výběru se letos dostalo hned několik nováčků, pro které je turnaj tohoto formátu životní zkušeností, která se nemusí jen tak opakovat. O titul mistra světa bojují nejlepší týmy z celého světa pouze jednou za čtyři roky. Jak řekl sám český kouč po konečné nominaci na MS 2012: „Bylo to pro nás velmi těžké rozhodnutí, ale jsem přesvědčený, že jsme vybrali ty nejlepší. Proti silným soupeřům se postaví například Michal Kovács z Tanga Brno, Tomáš Koudelka z mistrovské Chrudimi nebo David Cupák z Helasu Brno.

 

Hráči absolvovali před samotným odletem přípravu na Turnaji čtyř zemí ve slovenském Púchově a dále se sešli na dvou reprezentačních tréninkách, po kterých oznámil kouč Neumann finální sestavu. V samotném centru šampionátu čeká hráče před prvním zápasem několik tréninků a přípravné utkání proti Panamě, které proběhne 30. 10. 2012. Všechna utkání českého výběru můžete sledovat na programu ČT Sport. Nezapomeňte našim fandit a sledovat jejich výkony proti nejlepším týmům světa.

 

Utkání českého národního týmu na obrazovkách ČT Sport:

 

3.11.    21:30   Česko - Kuvajt (záznam)

6.11.    14:50   Egypt - Česko (živě)

9.11.    12:50   Srbsko - Česko (živě)

autor: Karpíšková