Body z Tanga jsou potvrzeny. Výborný týmový výkon podtrhl třemi trefami Michalec

11.12.2016 21:28

1. FC Nejzbach Vysoké Mýto – Gardenline Litoměřice 7:2 (4:2)

 

Raz dva tři čtyři pět šest sedm…znělo bezprostředně po utkání z domácí kabiny. Radost byla veliká! Aby také ne. Nejzbach vstřelil poprvé v sezóně sedm branek, a to proti soupeři, kterému to poslední kola šlape náramně. Středočeši si v minulém zápase vyšlápli na Benago a pyšnit se mohou i remízou s mistrovskou Chrudimí.

 

Tentokrát však narazili, a to velmi tvrdě. Beranům se žehlička za blamáž proti Helasu vydařila a důvěra náročného diváka mýtského byla zpět. Na velké ofenzivní manévry to však zkraje utkání nevypadalo ani náhodou. Opatrnost matka moudrosti, řeklo by se, a tak nebýt dobře ukryté střely Macháčka, mohl být duel atraktivitě na hony vzdálený. Inkasovaná branka totiž nakopla Páralův soubor měrou nevídanou a během sedmi minut byl na světelné tabuli stav 3:1. Nejdříve se prosadil Vácha, poté se nemlich do stejného místa trefil Ráliš a zlatý hřeb večera (netradičně z pravé strany) zatloukl výživnou diagonálou kapitán Vágner. „Začátek byl takový neslaný nemastný. Paradoxně nám pomohlo, že Litoměřice daly gól jako první. Začali jsme pressovat a dostávat se do tempa. Jsem rád, že mi to tam začíná padat. Kvůli tomu mě koneckonců trenér Páral do Mýta přivedl,“ usmíval se střelec první branky Nejzbachu Tomáš Vácha. Tomu kapánek zamrzl úsměv po kontaktním gólu Rodriga, ale geniální přihrávka Vladyky na úplně volného Michalce vrátila na domácí lavičku pohodu. „Tohle byl asi zlomový moment. Ten čtvrtý gól jsme neměli dostat. Nezachytili jsme ani úvod druhého poločasu a bylo de facto po zápase. Ruku na srdce, Mýto chtělo vyhrát víc a udělalo pro to maximum. Nám chyběli dva Brazilci a i díky tomu se nám nepovedl zopakovat výkon proti Benagu,“ smutnil litoměřický Petr Zapletal.

 

On i jeho spoluhráči totiž nedokázali přijít na kloub dobře chytajícímu Gerčákovi, a to bylo ruku v ruce s Romanem Michalcem, hrajícím v nebývale dobrém rozmaru, neřešitelným problémem. Mýtský pivot si to na place užíval a dalšími dvěma trefami poslal Gardenline definitivně do kolen. Trn z paty nevytrhla hostům ani jejich předlouhá power play. Tu berani stejně jako v Hodoníně přestáli bez ztráty kytičky a navíc v ní Novák přibalil Litoměřicím na cestu sedmý kousek. „Začalo nám to tam konečně padat, zaplať pánbůh. Zlepšila se účast na trénincích a je to znát. Víc si věříme i dovolíme. Já sám jsem byl zkraje sezóny hodně špatný. Nestíhal jsem a celkové to nebylo ono,“ přiznal Tomáš Vácha.

 

Branky: 20., 24. a 31. z pen. Michalec, 11. Vácha, 17. Ráliš, 18. Vágner, 32. Novák – 5. Macháček, 19. Rodrigo

 

Nejzbach: Gerčák – Ráliš, Šabata, Vágner, Vácha, Vodrážka, Vladyka, Novák, Michalec, Jeníček, Koblasa, Jiráský

 

Gardenline: Vavrek – Rodrigo, Filinger, Zapletal, Sedláček, Hrdý, Danilinho, Macháček, Krok, Tichý, Blažek, Žampa, Bartůněk.

 

Jaromír Štolba