Bodové rozdíly mezi nejlepšími týmy se začínají prohlubovat

27.09.2012 10:26

 

V Praze, dne 23.9.2012

 

 

Nejvyšší futsalová soutěž ČR je v plném proudu. V pátek a v sobotu bylo odehráno druhé kolo Chance Futsal ligy, na které vzápětí v pondělí a v úterý naváže kolo třetí. Už po dvou kolech je v čele tabulky chrudimský mistr, který po sobotním zápase, kdy odešel českolipský nováček poražen neuvěřitelným rozdílem, s šesti body vede na skóre. Zápas skončil 16:2.

 

S šesti body je na předních místech dále Bohemians 1905 a Nejzbach Vysoké Mýto. Bohemians své body získalo v pražském derby nad Slávií, kterou porazilo jistým výsledkem 2:4. Vysoké Mýto si své body vybojovalo nad těžkým soupeřem SAT-ANEM Kladno, který se podle svého trenéra na tento zápas důkladně připravovalo a bohužel jej nezvládlo. Tango Brno a Benago Zruč n./S. mají po čtyřech bodech. Po vzájemné remíze, kdy vedlo Tango 4:1, Benago dokázalo srovnat na 4:4 a oba týmy si tak v druhém kole připsaly po jednom bodu.

 

Ve středu tabulky se prozatím usídlil klub FC Balticflora Teplice a SK Indoss Plzeň, kteří si vybojovali tři body. Pražská Slavie a kladenský SAT-AN jsou s jedním bodem, který získali ve vzájemném utkání prvního kola, na 8. a 9. místě. Posledními třemi týmy, které na své body teprve čekají, jsou nováčci letošní sezóny Démoni Česká Lípa a Helas Brno. Bez bodu zůstává také Torf Pardubice.

 

Velkou bitvu mezi sebou předvedl tým Nejzbachu Vysoké Mýto a kladenského SAT-ANU, kdy konečným výsledkem vyhrál Nejzbach 4:2. Hru Vysokého Mýta zhodnotil trenér Nejzbachu pan Páral: „Kdybych zhodnotil zápas, tak se mi líbil především první poločas, kdy jsme si vytvořili sedm nebo osm gólových šancí. Tomu prvnímu poločasu nechybělo nic, nemůžu klukům nic vytknout. I když jsme přece jen mohli proměnit více šancí. Kdybychom se dostali do tří brankového náskoku, tak si myslím, že by byl zápas rozhodnutý. Druhý poločas Kladno zvýšilo svoji aktivitu a více nás přitlačilo. Říkal jsem klukům, aby si počkali na nějaký brejk, bohužel ty dva brejky se nám nepodařilo proměnit a Kladno vyrovnalo. Jsem rád, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce a kluků stejně jako fanouškům děkuji.“

 

Třetí kolo přinese zajímavé utkání mezi Nejzbachem Vysoké Mýto a Bohemians 1905, kteří se tlačí společně na předních příčkách a ani jeden z týmů nechce přijít o další cenné body. Chrudim se utká s druhým nováčkem soutěže, který je zkušenější a chrudimský FK ERA-PACK určitě potrápí. Plzeňský Indoss přijede na půdu Kladna, které je s jedním bodem nespokojeno a určitě se bude o první vítězné body maximálně snažit. Velkou podporou jim samozřejmě budou kladenští fanoušci. Další zápasy mezi sebou sehrají Torf Pardubice s SK Slavia Praha, Benago Zruč n. S. s Balticflorou teplice a Démoni Česká Lípa s Tangem Brno.

 

 

Výsledky 2. Kola Chance Futsal ligy

 

Tango Brno - Benago Zruč n/S. 4:4 (2:1)

Balticflora Teplice - Torf Pardubice 6:5 (4:4)

FK ERA-PACK Chrudim - FC Démoni Česká Lípa 16:2 (9:0)

Indoss Plzeň - Helas Brno 4:2 (3:2)

SK Slavia Praha - Bohemians 1905 2:4 (0:1)

 

 

Bc. Tereza Karpíšková