Bitva jako řemen. Body brali domácí

29.02.2016 17:39

FC Benago Zruč nad Sázavou – 1. FC Nejzbach 4:1 (2:0)

 

Plánované jasné rozdělení rolí se nekonalo. Konfrontace dvou tradičních rivalů přinesla ostrý souboj o každý metr palubovky a Benago se zapotilo víc, než bývá u Sázavy zvykem.

 

Domácí otevřeli skóre hned v první minutě (Rodek) a ve dvacáté uklidnil Simitčiho družinu Brahimi. Nejzbach ve Zruči kousal. Prosadit se mohli po Gerčákově přesném výhozu pivotman Jeníček, či dobře hrající Fidler. Pravda, spalovali i domácí, a to požehnaně. Gerčák čapal jako o život a byl suverénně mužem číslo jedna ze sestavy Mýta.

 

 Přestřelka Gerčák versus Benago pokračovala i po přestávce. Za hlavu se postupně chytali Rodek, Brahimi a Diego. Skóroval až André. Ten si narazil s Netem a uklidil balón k tyči. André byl zjevně při chuti a ještě v téže minutě zvýšil na 4:0. Hosty to nepoložilo. Ti pokračovali v nastaveném trendu a dřeli až do závěrečného hvizdu. Cristiana prostřelil Merkl a snížení na 2:4 měl na noze Chmelík. Mýtu chyběla ze zdravotních důvodů hned šestice hráčů, ale ti, co nastoupili, rozhodně ostudu neudělali, což okomentoval i asistent Jiří Michalec. „Dneska to bylo dobré. Sice jsme prohráli, ale bylo to poctivě odmakané. Musíme se soustředit na další zápasy. Za bojovnost dnes kluky chválím,“ uvedl Michalec. Nezklamal ani nováček v dresu Nejzbachu Josef Strnad. Utkání odjezdil a moc nescházelo a jeho jedovka ze třicáté šesté minuty mohla skončit brankou. Závěr patřil opět Liboru Gerčákoví. Ten si pochutnal na Brahimim, Rodkovi a Diegovi. Benago můžou těšit tři body, Nejzbach zase předvedený výkon, což je před blížící se play off příjemné zjištění.

 

David Vodrážka (Nejzbach): „Myslím, že konečný výsledek neodpovídá dění na palubovce. Měli jsme tam velké šance…škoda. Vyhovoval nám i styl domácích. Nemuseli jsme jako v Plzni tvořit hru a soustředili se na pozornou obranu. Náš výkon byl více než důstojný. Na pivotu se srdnatě bil Jeníček a famózně zachytal Gerčák. Taky bylo důležité, že jsme se nenechali vyprovokovat. Já jsem sice kliďas, ale ostatní kluci, zvlášť po leteckých kouscích Marcela, neměli k vyloučení daleko.“

 

Branky: 1. Rodek, 20. Brahimi, 31. A 31. André – 34. Merkl

 

Benago: Cristiano – Diego, Neto, André, Brahimi, Rodek, Belej, Marcelo, Hájek

 

Nejzbach: Gerčák – Vodrážka, Fidler, Strnad, Jeníček, Chmelík, Vágner, Merkl, Vladyka.

 

Jaromír Štolba