Beranům Helas moc nevoněl, ten bere všechny body

21.11.2016 14:23

1. FC Nejzbach V. Mýto – RK Helas Brno 0:4 (0:3)

 

Druhá domácí porážka v této sezóně byla nečekaná, ale seděla jako zadek na hrnci. Nejzbach si za celých 40 minut ani neškrtl a notové partitury rozdávali výhradně Jihomoravané.

 

Slušně zaplněným ochozům Nejzbach arény se tak naskýtal pohled nepříliš radostný. Domácí skvadra pokulhávala ve všech herních činnostech a připomínala parní lokomotivu jedoucí na šunt z mosteckého hnědouhelného revíru. Hosté na place dominovali a potvrdili to i střelecky. Dvakrát se trefil Šarkózy, jednou Lidmila a čtvrtá branky byla vlastní. A domácí? Ti si sice mohou po břevnech Nováka a Merkla postěžovat na nepřízeň osudu, ale jinak kde nic tu nic. „Takhle s námi už pěkně dlouho nikdo nezametl. Dostali jsme lekci, a zaslouženou,“ utrousil domácí trenér Roman Páral. Berani tak dopadli oběma nohama na tvrdou zem a od té se velmi dobře odráží. Tady však platí omšelé rčení, že pořád vyhrává jenom kapela, které si však věhlasný stratég José Mourinho upravil k obrazu svému. „Ano…kapela a my.“ Podobné výpadky si totiž dovolili jinačí přeborníci, než je parta stmelená okolo kapitána Jakuba Vágnera. Nejzbach má kvalitní kádr a futsal hrát umí, což mnohokrát předvedl v letech minulých i v sezóně letošní. Ale i takový drahokam chce čas od času vybrousit a proč ne už příští týden v Hodoníně.

Marek Kopecký, Helas Brno: „Měl jsem trochu strach, jak na tom budou kluci fyzicky po středečním zápasu s Tangem, ale zvládli to úplně v pohodě. Při hře se odrazilo zlepšení tréninkové morálky. Z výsledku jsem mile překvapený, takový výkon jsem opravdu nečekal.“

 

Branky: 8. a 19. Šarkózy, 15. vlastní, 30. Lidmila

 

Nejzbach: Gerčák – Vágner, Vladyka, Merkl, Šabata, Kubát, Vodrážka, Novák, Ráliš, Vácha, Koblasa, Jeníček, Špinar

 

Helas: Šimon – D. Cupák, V. Cupák, Bobilev, Lidmila, Šarkózy, Lerch, Mužík, Lacko, Ovčačík, Švihálek.

 

Jaromír Štolba