Berani v play off končí

19.05.2016 16:45

ERA-PACK Chrudim  -  1. FC Nejzbach 6:2 (1:2), konečný stav série 3:0

 

Co dodat! Sympatický výkon a úvodní poločas snů. Nejzbach třetí semifinále neodflákl a se sezónou se rozloučil více než důstojně.

 

Prvních 20 minut zvládlo Mýto fantasticky a na ukazateli skóre svítil nečekaný stav 1:2. „Úvodní poločas se nám hodně povedl. Hráli jsme uvolněně a semifinále si vyloženě užívali. Myslím, že jsme ERA-PACKU trochu zamotali hlavu,“ mínil Martin Šabata. Berani totiž svého soka dokonale zaskočili a Kubát po rohu rozvlnil síť za Tonem. V 16. minutě kontroval Rešetár, ale Šabata střelou do prázdné pečetil výborný výkon Nejzbachu. „Ten můj gól, to byla spíš náhoda. Vůbec jsem nemířil, jenom jsem do toho plácl a míč se do branky došoural,“ líčil kanonýr.

 

Druhá půle se proměnila v one man show Lukáše Rešetára. Reprezentační útočník překonal Gerčáka celkem pětkrát a byl to vyloženě jeho zápas. Konečný výsledek je pro hosty možná hodně krutý, ale Chrudim se připravila na sérii poctivě. „Myslím, že musíme být realisté. ERA-PACK je favorit z největších a nikdo mu momentálně nemůže konkurovat. Ostudu jsme neudělali, prostě vyhrál kvalitnější celek. Když hodnotím sezónu celkově, povedla se moc. Jsme čtvrtí v republice a divákům jsme předvedli parádní čtvrtfinálovou řež proti Spartě,“ dodal Martin Šabata.

 

Branky: 15., 23., 27., 30. a 37. Rešetár, 31. Felipe – 12. Kubát, 20. Šabata

 

Chrudim: Ton – Záruba, R. Mareš, M. Mareš, Slováček, Koudelka, Dentinho, Sidnei, Kovács, Marcinho, Felipe, Rešetár, Rodrigo

 

V. Mýto: Gerčák (Simon) – Šabata, Sklenář, Formánek, Novák, Martinec, Kubát, Vágner, Jeníček, Vladyka, Münzberger.

 

Jaromír Štolba