8. kolo - Nejzbach - Benago 4:2 (1:0)

22.11.2011 18:48

 

Zcela zaplněná sportovní hala v Litomyšli viděla v pátek 18.listopadu dramatické utkání se šťastným koncem. Hned od úvodu zápasu se bylo na co dívat. Náš první útok totiž skončil v síti. P.Formánek využil přiťuknutí M.Semeráda a bylo 1:0. Pro hosty mohlo být ještě hůře., než se rozkoukali se štěstím odvrátili další závar, při kterém jsme nastřelili dvě tyče a poslední ránu hosté vykopli z prázdné branky. Po první pětiminutovce, která byla zcela v naší režii se hráči Benaga začali osmělovat a postupně přebírali otěže utkání. Byla na nich znát velká sehranost a kombinačně nás přehrávali. Do konce poločasu se skóre neměnilo, ale několikrát při nás stálo štěstí nebo bravurně zasáhl L.Gerčák.

Po obrátce v našem týmu vystřídal M.Jiráského D.Stejskal a výkon Nejzbachu šel ještě nahoru. Výborně jsme napadali rozehrávku soupeře a ten se již tak snadno nedostával na dostřel naší branky. Aktivitu přibrzdilo vyloučení J.Vágnera, oslabení jsme se štěstím přežili, vyrovnání však přišlo ve 29.minutě. Špatnou rozehru vystihl hostující Filinger a z brejku hosté Lištvánem vyrovnali - 1:1. Tento stav trval pouhé dvě minuty a opět jsme vedli. P.Jeníček z trestného kopu našel u tyče Z.Dostála a jeho dorážka znamenala vedení 2:1. Další komplikace přišla ve 35.minutě, kdy byl po druhé žluté vyloučen A.Melechovský. Oslabení jsme tentokrát ubránili velmi dobře. Hosté v závěru začali hrát s pěti v poli a ve 38.minutě Simitčim se štěstím vyrovnali - 2:2. Po dvaceti vteřinách ovšem předvedl P.Formánek krásnou individuální akci a strhl vedení na naší stranu - 3:2. Ve 39.minutě korunoval P.Jeníček náš výborný výkon střelou do prázdné branky a stanovil konečný účet na 4:2 pro domácí.

Z vítězství máme velkou radost, potěšila též výborná návštěva se skvělými diváky. Liga nabírá tempo,již v úterý jedeme do Šumperka a v pátek hrajeme „doma“ ve Skutči s Kladnem