22.kolo 1.FC Nejzbach – Era-Pack Chrudim 1:3 (0:2)

05.03.2010 00:00

 1.  FC Nejzbach – Era-Pack Chrudim 1:3 (0:2)

 

 

Nejzbach: L. Gerčák, Morong – Novotný, Michalec, Chadima, Formánek, Unger, Jelínek, J. Gerčák, Vácha, Zachař, Münzberger             Trenér: Páral             Diváků: 500  

Rozhodčí: Trlida, Smreček

Branku Nejzbachu: Formánek

 

V posledním utkání základní části 1. ligy jsem přivítali suveréna soutěže, tým z Chrudimi. Toto tradiční derby se odehrávalo pouze z povinnosti, neboť hosté měli jisté první místo a nás na čtvrtém také už nikdo nemohl ohrozit. My jsme měli vlastně jediný problém a to byly žluté karty. Ohroženi a tím samozřejmě stop do vyřazovací části byli čtyři hráči. J. Vágner a J. Lištván proto vůbec nenastoupili a P. Formánek s M. Chadimou nesměli kartu dostat. Přesto se oboustranně odehrál velmi dobrý zápas před výbornou návštěvou, za což patří našim fandům velký dík. Od úvodních minut zápas probíhal podle předem daného scénáře. Hosté se chopili taktovky hry, diktovali její průběh, my jsme se  houževnatě bránili a čekali na nějakou brejkovou situaci. Zejména v první desetiminutovce jsme mohli otevřít skóre a dle mého názoru i kopat jasnou penaltu. Bohužel se tak nestalo a tak první branka přišla ve 13. minutě, kdy odražený míč od tyče dorážel Mikan – 0:1. V 17. minutě se prezentoval nejlepší hráč hostí Rešetár, který dělovkou nedal Gérovi šanci – 0:2.

Po obrátce jsem se pokusili vývoj hry zdramatizovat. Začali jsem být aktivnější, ale hrubka ve 23. minutě nám vzala vítr z plachet. Hosté z brejku R. Marešem zvýšili na 0:3 a bylo prakticky rozhodnuto. V dalších minutách hráči Era-Packu chytře drželi míč a nás do ničeho nepouštěli. Kosmeticky upravit výsledek se nám podařilo až v poslední minutě, kdy skóroval kapitán P. Formánek pro přihrávce T. Váchy – 1:3. Utkání tedy nepřineslo nic nového. Výhra Chrudimi byla zasloužená. Překvapení nepřidali ani rozhodčí Smreček s Trlidou, kteří svým neuměním byli nejslabším článkem utkání. V pohodě přehlíželi zákeřné fauly Mikana, za sražení ve vápně nebyla penalta a rukama se též mohlo hrát bez trestu. Náš tým předvedl bojovný výkon, který se opíral o výtečného Géru.

Nyní se již připravujeme na Benago, kterému máme vracet loňské vyřazení. Dle mého názoru se mají fanoušci na co těšit, poněvadž se očekává futsalová bitva se vším všudy….