21. kolo SK Slavia - 1.FC Nejzbach

26.02.2010 00:00

SK Slavia Praha – 1. FC Nejzbach 3:1

Nejzbach: L. Gerčák, Šimon – Novotný, Michalec, Chadima, Formánek, Jelínek, J. Gerčák, J. Vágner, Münzberger   Trenér: Páral Diváků 200    Rozhodčí: Kincl, Linhart

Branku Nejzbachu: Formánek

 

Na poslední venkovní zápas v základní části jsem odjížděli do pražského Edenu, kde nás hostila domácí Slávie. Týmy měli v předposledním kole rozdílné pozice. Zatímco „sešívaní“ potřebovali nutně vyhrát, aby si zachovali šanci na účast play-off, my jsem si naopak chtěli zvednout pošramocené sebevědomí. Poslední porážky na hráčích sedí a zvláště ta se Šumperkem hodně mrzí, navíc za vyloučení a žluté museli v tomto kole stát Vácha, Lištván a Unger.

První půle byla hodně vyrovnaná, na naší straně bylo vidět zlepšení, ovšem v koncovce jsme žalostní a to byl také důvod porážky. Po úvodním oťukávání začali domácí diktovat průběh, jejich snaha byla však hodně jalová. Do šancí se prakticky nedostali a k první brance jim pomohl nešťastný odkop J. Gerčáka. Ten se odrazil k Matějkovi, který prodloužil na Bejdu a v 11. minutě jsme prohrávali – 1:0. Snaha o vyrovnání přinesla úspěch v 18. min., kdy kapitán P. Formánek nadvakrát vyrovnal – 1:1. V první půli přišla ještě jedna brejková situace ve 20. min., kterou jsme však trestuhodně zahodili.

Po obrátce byla hra o poznání živější. Oba týmy se snažili strhnout vedení na svoji stranu. Ve vytváření šancí jsem sice byli lepší, ale dát gól je pro nás neřešitelný problém. Zvláště dorážka O. Jelínka byla více než 1000 %.... a tak platilo nedáš – dostaneš. Ve 33. min. vystřelil domácí Novotný „na rohový praporek“, ale rána se nešťastně odrazila od zad našeho hráče – 2:1. O minutu později bylo hotovo. Ulich dostal nabito a rozhodl – 3:1. V závěrečných minutách jsem hráli s pěti hráči v poli, šance byly, ale v pátek v Praze bychom góla nedali ani do rána…..

Třetí porážka v řadě nám moc pohody v týmu nepřinesla. Zvláště když v posledním kole hostíme suveréna z Chrudimi. Je jenom na nás, abychom se z krize dostali a v play-off byli Zruči zdatným soupeřem.