2. zápas Nejzbach - Teplice 6:5 (3:0)

25.04.2012 19:57

 

S cílem potvrdit nečekané vítězství z prvního zápasu play-off nastoupil náš tým v domácí hale v úterý 3. 4. 2012 proti celku Teplic. Hosté se v prohlášeních netajili snahou sérii vyrovnat a nepřipustit další překvapení.

 

První půle ovšem vypadala úplně jinak a vyprodaná hala DM byla nadmíru spokojená. Naši borci si totiž úvodní část vyhradili pouze pro sebe a hostům téměř nedali šanci. Ti se sice snažili diktovat tempo hry, ale zapomínali na zadní vrátka a z brejků inkasovali. První gól padl v 6. minutě po spolupráci Miroslava Semeráda s Pavlem Formánkem – 1:0. Při druhé trefě ve 12. minutě si hráči role vyměnili a po nahrávce Formánka skóroval Semerád - 2:0. Hosté byli zralí na ručník a to potvrdil ve 14. minutě Sokovnin, který výhoz Géry hlavou prodloužil do vlastní sítě – 3:0. Teprve v závěrečných minutách se hráči Teplic trochu probudili a dostali se do několika nadějných šancí, naštěstí pro nás se však skóre v první půli již nezměnilo.

 

Po obrátce jsme to byli opět my, kdo první skóroval. Na 4:0 zvýšil ve 21. minutě kapitán Pavel Formánek. Minutu nato mohlo být rozhodnuto. Miroslav Semerád však prázdnou branku přestřelil. Ve futsalu však není nic jisté a v tom je také krása tohoto sportu. Hosté začali hrát s pěti hráči v poli a schylovalo se k dramatu. Nejprve snížili Salákem a Sokovninem na 4:2. Poté se Géra trefil do prázdné branky a zvýšil na 5:2. Ovšem ve 38. minutě to po zásazích do černého bylo pouze o gól – 5:4, skóroval Pachomov a Salák. Rozhodující branku vstřelil v poslední minutě jeden z nejlepších hráčů Miroslav Semerád. Hosté poté již jenom Salákem kosmeticky skóre upravili na konečných 6:5 pro nás.

 

Diváci viděli velmi pěkné a dramatické utkání. Náš tým vyhrál zaslouženěo, ale pochvalu zaslouží i hosté, kteří zápas nezabalili a bojovali až do konce. Rozhodčí také zasluhují velkou pochvalu, což je u pana Vence jev velmi nečekaný.

 

Vedeme 2:0 na zápasy a uvidíme, jak se bude série vyvíjet dále.....

 

 

Jiří Michalec