17. kolo Andy Liberec - Nejzbach 6:7

21.02.2012 21:47

 

Nejzbach:  Gerčák L.,Morong, Formánek, Vágner, Unger, Jiráský, Semerád, Jeníček, Zdražil, Novotný, Michalec, Műnzberger

Trenér: Páral   Diváků: 200  Rozhodčí : Blažej, Linhart, M.Černý 

Branky Nejzbachu :  Formánek 3, Vágner 3, Novotný

 

V nedělní dohrávce 17.kola Chance futsal ligy se v hale Technické univerzity v Harcové odehrál oboustranný brankostroj, ve kterém nakonec náš tým „utrpěl“ vítězství nad posledním týmem tabulky. Nutno říci, že za třinácti brankami nestála tak útočná kvalita obou týmů, ale spíše zoufalé obrany.

Úvod zápasu se nám povedl téměř podle našich představ. Ihned jsme převzali taktovku hry a domácí přišpendlili před vlastní branku. Po třech nastřelených tyčích padl první gól ve 3.minutě. Novotný se z trestného kopu nemýlil a bylo 0:1. Jednoznačná herní převaha se projevila v polovině 1.půle, kdy J.Vágner dvěma brankami zvýšil na 0:3. První dal ve 12.minutě po kombinaci se Z.Dostálem do prázdné branky a tu druhou ve 14.minutě z prodloužené penalty. Rozhodnutí mohlo padnout v 16.minutě, ale J.Vágner bohužel druhou prodlouženou penaltu neproměnil. Závěr půle jsme si zkomplikovali sami svojí nedisciplinovaností. V poslední minutě domácí potrestali hrubku P.Formánka a snížili na poločasových 1:3.

Po obrátce byly první minuty ještě v pohodě pro náš tým. Dvě velké šance jsme neproměnili, ale ve 23.minutě napravil P.Formánek svoji chybu a zvýšil na 1:4. Od této chvíle zápas zřejmě pro naše borce skončil a do konce utkání jsme si vytrpěli pěkné nervy. Domácí mezi 25. a 26. minutou snížili na rozdíl jediné branky a vycítili svou šanci. Ve 31.minutě J.Vágner zkompletoval svůj hattrick a střelou pod břevno zvýšil na 3:5. Ve 32.minutě další naše chyba znamenala opět jednobrankový rozdíl - 4:5. Naštěstí kapitán P.Formánek byl proti a svými brankami ve 33. a 37. minutě také zkompletoval hattrick a zvýšil náš náskok na 4:7. Kdo si myslel že je pro nás tým vše OK, byl na velkém omylu. Domácí zápas ve 39. a 40.minutě hodně zdramatizovali, když snížili na 6:7. V posledních sekundách sahali i po bodu, ale Géra byl proti. Nakonec jsme tedy zvítězili, ale radost byla pouze ze zisku tří bodů. Náš výkon byl od 25.minuty doslova tragický a nebýt Géry…

Nicméně v tabulce jsme se dotáhli na Torf a Teplice jsou také na dostřel, takže je neustále o co hrát. Věřím, že náš výkon půjde jenom nahoru a že máme fanouškům stále co nabídnout a potěšit je.

 

                                                                                                                                                     Jiří Michalec