16. kolo 1.FC Nejzbach - CCM Jistebník 4:3 (2:0)

19.12.2009 00:00

1.       FC Nejzbach  - CCM Jistebník 4:3 (2:0)

 

Nejzbach: L. Gerčák, Horyna – J. Vágner, Lištván, Chadima, Unger, Jelínek, Vácha, Brychta, J. Gerčák, Michalec, Zachař      Trenér: Páral Diváků: 400   Rozhodčí: Lasch, Hanzlík

Branky Nejzbachu: Lištván, J. Vágner, Vácha, Brychta

 

Do posledního zápasu roku 2009 jsme nastupovali s cílem potvrdit naše dobré domací výsledky a udržet si pozici mezi nejlepšími čtyřmi mužstvy soutěže. Úkol to nebyl vůbec jednoduchý, neboť naším soupeřem byl tým Jistebníku. Tento celek se snaží proklouznout na místa zaručující play-off a když jsme na jejich palubovce zvítězili 5:1, měli jsme z utkání obavy, protože role papírového favorita nám moc nesvědčí.

První půle nám však vyšla velmi dobře. Celý poločas jsme kontrolovali průběh hry, vytvářeli si řadu šancí. Naše obrana byla v tomto úseku hry bezchybná a tak hosté působili hodně bezradně a bez nápadu. První gól padl ve 14. min.. Rozhodčí ponechali výhodu po faulu na R. Michalce, míč potáhl J. Gerčák a jeho náhru proměnil J. Lištván – 1:0. O dvě minuty později se skóre měnilo podruhé. J. Vágner se z trestného kopu nemýlil a rozvlnil síť za zády bezmocného gólmana hostů – 2:0.

Po přestávce našim hráčům vyšla blesková akce ve 21. minutě. Rychlý útok zakončil T. Vácha jemuž míč předložil M. Brychta – 3:0. Vše se v tu chvíli zdálo jasné, bohužel jenom zdálo… Hosté ihned přešli do risku, když odvolali gólmana a hráli s pěti hráči v poli. Nutno říci, že tuto herní variantu mají velmi dobře zvládnutou. Dlouhé minuty nám prakticky nepůjčili míč a góly na sebe nenechali dlouho čekat. První přišel již ve 22. min. (Kornák – 3:1), další ve 30. min. (Seidler – 3:2) a skóre se srovnalo ve 32. min. (Hvolka – 3:3). Branky byly jako přes kopírák. Naše vyšachovaná obrana a střela prakticky do prázdné kasy. S našimi borci to nevypadalo moc dobře. Naštěstí zápas rozhodly důležité vlastnosti, bojovnost a srdíčko. Když  se nedaří je potřeba zatnout zuby a dřít. A tak také padl rozhodující gól ve 34. minutě. Vstřelil ho M. Brychta po nahrávce J. Lištvána – 4:3. Závěr utkání jsme již se štěstím zvládli a připsali si důležité body.