15. kolo Nejzbach - Tango Brno 3:6 (1:2)

31.01.2012 18:32

 

V 15.kole 1.futsalové ligy jsme přivítali v hale DM tým ze špice soutěže Tango Brno. Já sám jsem byl na tohoto soupeře dosti zvědavý. Vím, že i přes nesporné futsalovékvality jejich hráči zvláště svým arogantním vystupováním a chováním zdaleka nedosahují kvalit týmu Bohemians a především Era-Packu Chrudim. Toto vše se mi potvrdilo. Je to partička rádoby profíků, která pokud se zápas nevyvíjí podle jejich představ, použije veškeré možné i nemožné způsoby, jak svého cíle získat. Příkladem budiž hrubé nesportovní až vulgární gesto Seidlera vůči divákům po proměněné prodloužené penaltě v závěru utkání. Když k tomu přidáme ještě dva opravdové „odborníky“ v roli rozhodčích, nemůže se nikdo divit, že se konec zápasu proměnil ve frašku.

Utkání bylo od prvních minut velmi dramatické, bojovné a na vysoké úrovni. Hostů jsme se vyrovnali téměř ve všech parametrech, bohužel jediný a nejdůležitější rozhodl. Doplácíme na neproměňování šancí. Zatím co my jsme jich několik zahodili, hráči Tanga se hned z první ujali vedení. Na náběh Chadzidise nikdo z našich hráčů nezareagoval a v 10.minutě to bylo 0:1.Další úsek hry se nesl ve znamení úporné snahy našich hráčů o vyrovnání. To konečně přišlo v poslední minutě první půle. M.Semerád se prosadil v brankovišti a vyrovnal na 1:1. Bohužel za 16 !!! vteřin hosté opět vedli. Chvilková nepozornost a Veselovský na dvakrát 1:2.

Po obrátce byla naše hra ještě o poznání kvalitnější. Vyvarovali jsme se zbytečných chyb a neustále dotírali na hostující branku. Úspěch přišel ve 30.minutě,kdy P.Formánek zužitkoval přihrávku P.Novotného a vyrovnal na 2:2. Skóre se opět měnilo ve 36.minutě a to hned dvakrát. Nejprve Havel dal na 2:3 a z rozehrání si spolupráci zopakoval P.Novotný s P.Formánkem a kapitán opět vyrovnal - 3:3. Minutu na to přišla rozhodující situace zápasu. Rozhodčí při naší útočné akci po levé lajně přehlédli dva jednoznačné fauly a místo toho abychom kopali my prodlouženou penaltu, kopalo se naopak proti nám. Ve 37.minutě byl zákrok P.Novotného posouzen jako nedovolený a bylo vymalováno. Do té doby neviditelný Seidler se z prodloužené penalty nemýlil, poté ještě „vyfakoval“diváky a vlastně tak ukončil zápas. Všichni se pak soustředili jen na rozhodčí a hosté dvakrát do prázdné branky stanovili konečné skóre na 3:6.

Nebýt nechutného závěru, který svým rozhodováním sudí vyprovokovali, byl v Mýtě vidět velmi kvalitní zápas. Já se po palubovkách pohybuji jižtřináctou sezónu a někdy si říkám jestli to mám zapotřebí. Těžko potom můžu uklidnit hráče, kteří cítí velkou křivdu a jsou bezmocní. Jenom se potom bojím, abych svoji „futsalovou kariéru“neukončil výchovným lepákem některému z arbitrů,kteří svým neuměním tento sport srážejí mezi totálně amatérské.

Nicméně našim hráčů patří veliký dík za nejlepší výkon v této sezóně …

 

Jiří Michalec