15. kolo 1.Fc Nejzbach – Slavia Praha 5:2 (2:2)

16.12.2009 00:00

1.Fc Nejzbach – Slavia Praha  5:2  (2:2)

Nejzbach: L. Gerčák, Horyna – Lištván, Novotný, Chadima, Formánek, Unger, Jelínek, Vácha, Brychta, J. Gerčák, Michalec                Trenér: Páral     Diváků: 200        Rozhodčí: Smereček, Hofman

Branky Nejzbachu: Lištván 3, Formánek, Vácha

 

Ve středu 16. prosince bylo na programu první futsalové ligy dohrávané 10. kolo. V něm přivítal Nejzbach na domácí palubovce mužstvo Slavie Praha. Hosté přijeli přerušit sérii tří porážek v řadě i s bývalou hvězdou velkého fotbalu Ivo Ulichem. To domácí Nejzbach nastupoval se snahou odčinit porážku prakticky vyhraného zápasu na Bohemians a navázat na minulá kvalitní představení v domácí hale. Úvod zápasu byl z obou stran velmi opatrný, žádné z mužstev nechtělo udělat chybu. Oba brankáři byli pozorní a tak stav 0:0 vydržel až do 12. minuty. V té se do vedení dostali hosté. Po přihrávce Pleyera se prosadil Matějka – 0:1. Domácímu Nejzbachu se podařilo vyrovnat o 2 minuty později. Lištván se kličkou zbavil bránícího hráče a tvrdou ranou vyrovnal – 1:1. Jenže prakticky z rozehrávky šla opět do vedení Slavie. Zasloužila se o to stejná dvojice jako u první branky. Nahrávající Pleyer a zakončující Matějka – 1:2. Domácí nechtěli odcházet do kabin za nepříznivého stavu a tak se snažili ze všech sil do poločasu vyrovnat. To se povedlo v konci 19. minuty, kdy rozhodčí odpísknul hostům šestý faul. Míč si k prodloužené penaltě postavil Lištván, trefil sice brankovou konstrukci, ale míč se odrazil od gólmana Knoblocha a od něj do sítě – 2:2.

I ve druhém poločase se hrál výborný futsal a bylo se na co dívat. Domácí Nejzbach byl přece jen aktivnější a tak se zaslouženě dostal do vedení. Ve 27. minutě se potřetí v zápase zapsal do střelecké listiny Lištván – 3:2. Další branku se však hráčům Nejzbachu přidat nepodařilo a tak těsný stav sliboval dramatickou koncovku. Hosté ve snaze o vyrovnání začali hrát v závěru zápasu bez brankáře s pátým hráčem v poli. Tato taktika jim však nevyšla a domácí „berani“ je dvakrát potrestali střelou do prázdné branky. Na 4:2 zvýšil v předposlední minutě Formánek. Bohužel si po vstřelení branky přetáhl přes hlavu dres, pro což neměl pochopení sudí a udělil mu velmi přísně žlutou kartu. Bohužel pro našeho kapitána čtvrtou  v sezóně, což znamená stop na dnešní zápas. Skóre zápasu pak v poslední minutě uzavřel Vácha – 5:2. V utkání, které se muselo líbit jsme získali tří důležité body a opět se posunuli na výbornou třetí příčku tabulky!