14. kolo Nejzbach - Torf Pardubice 8:6 (3:4)

16.01.2012 18:50

 

V pátek 13.1.2011 proběhlo v hale DM derby Pardubického kraje mezi domácím 1:FC a hostujícím Torfem. Tradiční soupeři se tentokrát utkali v boji o netradiční páté místo v tabulce. Utkání nedosahovalo futsalové úrovně předcházejícího zápasu s Bohémkou. Co se týče dramatičnosti a zvratu ve skóre ho však v mnohém překonalo. Diváci ve vyprodané hale si určitě přišli na své, zato trenéři obou týmů byli chvílemi na infarkt. Úvodní minuty se nesly ve vzájemném oťukávání  a bez nějakých výrazných šancí. Poprvé udeřilo v 8.minutě, kdy se navrátilec z Benaga P.Novotný rozpomněl na své střelecké doby a otevřel skóre - 1:0. Ještě nedozněla radost na naší lavičce a bylo vyrovnáno. Za 10 vteřin hosté Beranem po nahrávce Kroulíka srovnali - 1:1. Naši hráči se po této brance a nešťastném zranění J.Vágnera brzo oklepali a v rozmezí mezi 10. a 12.minutou utekli hostům na rozdíl dvou branek. Nejprve dorážku R.Michalce jeden z hráčů Torfu tečoval do vlastní sítě a následně z trestného kopu P.Novotný propálil vše a bylo 3:1. Místo uklidnění přišel však nejhorší úsek ve hře našeho celku. Hosté, přestože měli již 5 načítaných faulů, vývoj zápasu a skóre zcela otočili ve svůj prospěch. Nejprve ve 12.minutě využili nedůraz našich hráčů a Kroulík snížil na 3:2. O vyrovnání se zasloužil do té doby „neviditelný“ Mikan, který ve 13.minutě nadvakrát prostřelil Géru - 3:3. Dílo zkázy dokonal v 15.minutě Kroulík z trestného kopu - 3:4 Do konce 1.půle hosté ovládli hru a nás do ničeho nepustili.

Po obrátce byla v úvodních minutách viditelná snaha našich borců skóre srovnat. Byli to však hosté, kteří ve 22.minutě Urbancem utekli na rozdíl dvou gólů - 3:5. Naštěstí ještě v téže minutě P.Formánek pomocí teče dostal náš tým do hry a snížil na 4:5. O vyrovnání se svým třetím gólem postaral P.Novotný, když zužitkoval nahrávku D.Stejskala. 28.minuta - 5:5. Hosté však nesložili zbraně a ve 32.minutě brejkovou situaci proměnil Netolický a strhl vedení na stranu Torfu - 5:6. Naštěstí to však byl poslední gól Pardubic v tomto zápase a jak se ukázalo na vítězství nestačil. Na konci 32.minuty opět vyrovnal kapitán P.Formánek. Závěrečné minuty přinesly velký tlak našich hráčů a ovoce v podobě gólů na sebe na rozdíl od zápasu s Bohémkou nenechalo dlouho čekat. Klíčovou branku na 7:6 vstřelil ve 38.minutě J.Zdražil, který zužitkoval výtečnou nahrávku na zadní tyč od J.Ungera. O konečné skóre na 8:6 se postaral v poslední minutě R.Michalec střelou do prázdné branky.

Velmi důležité body tedy zůstaly v Mýtě, upevnili jsme si 5.místo. Na můj vkus bylo v naší hře tentokrát hodně chyb a vítězství bylo doslova vydřené. Nyní nás čekají zápasy se suverény soutěže s Tangem a ERA-PACKEM. Pokusíme se určitě překvapit, ale zisk i jediného bodu by byl velikým překvapením.