12. kolo Nejzbach - Slavie Praha 2:0 (1:0)

27.12.2011 10:59 V posledním utkání roku 2011 jsme na palubovce ve Skutči hostili tým Slávie Praha. Předchozí čtyři zápasy jsme nevyhráli a nutnost nám velela naplno bodovat. Vysněné čtvrté místo se nám začínalo vzdalovat a naopak týmy ze středu tabulky se nebezpečně přibližovaly. Hosté z Prahy již ovšem nejsou tak naivní jako na začátku sezóny a tak se odehrával bojovný, tvrdý ale férově vedený zápas. V první půli jsme jako domácí tým byli aktivnější, soupeře jsme zatlačili, ale naše koncovka byla žalostná. Většina našich střel létala mimo branku a co do ní mířilo pochytal spolehlivý gólman hostí. Skóre se měnilo až ve 20.minutě. To náš tým hrál s Gérou v poli a naučenou kombinací konečně hosty rozebral. Přihrávku P.Formánka zužitkoval střelou k tyči J.Vágner - 1:0.

Po obrátce se hra vyvíjela obdobně jako v první půli. My jsme tlačili a hosté čekali na brejkovou situaci. Na našich hráčích byla vidět pořádná nervozita, nemohli skóre posunout a neustále se báli udělat chybu. Některé také přišly, ale naštěstí Géra v brance byl velkou oporou a nepřipustil vyrovnání. Rozhodnutí tedy přišlo až v posledních sekundách utkání, kdy D.Stejskal konečně trefil prázdnou branku hostí - 2:0.

Letošní rok jsme zakončili pátým vítězstvím a držíme se na dostřel od čtvrtých Teplic. Další zápasy hrajeme již v Mýtě, kde hostíme týmy z čela tabulky a každý bodík bude mimořádně cenný.                                                                                J.Michalce