1. kolo juniorské ligy U-19

16.12.2015 22:48

V neděli 6. prosince zahájil Nejzbach 1. juniorskou ligu futsalu 2015-2016. Oba naše mládežnické týmy se utkaly v Chrudimi s brněnským Helasem, Tangem a domácím Era Packem. Kdo se zajímá o tuto mládežnickou soutěž jistě ví, že to jsou nejlepší mužstva, která v oblasti „východ“ působí. Tuto svoji kvalitu dlouhodobě potvrzují při závěrečných turnajích s prvními dvěma týmy z oblasti „západ“, při nichž už nasbíraly velký počet titulů mistra republiky.

 

V prvním utkání s Helasem se hrál moc zajímavý zápas. Ani jeden se nehnal do bláznivého útočení, ale čekalo se na chyby soupeře. Bohužel tím prvním chybujícím byl Nejzbach, a tak se Helas ujal vedení v 16. minutě 1:0. Naši hoši dál pokračovali v poctivé práci a těsně před poločasem Doležal vyrovnal na 1:1. Zápas v samotném závěru gradoval. Při našem náporu Lukáš Trnka poslal střílenou přihrávku před branku a hráč Helasu ji v tísni nasměroval do vlastní sítě. Radovali jsme se ale jen chvilku, než jsme v 39. minutě také inkasovali. Vcelku vyrovnaný zápas, asi spravedlivá remíza 2:2.

 

Ve druhém utkání, s loňským finalistou Tangem, chtěli naši rozhodně uspět. Od samého začátku, jak se říká, na ně vlítli a už ve 3. minutě Doležal otevřel skóre – 1:0. Potvrzení vedení další brankou nepřicházelo a logicky soupeř začínal vyrovnávat hru. Věci se začaly dít až v polovině druhého poločasu. 26. minuta Doležal 2:0, 27. minuta Tango 2:1, 28. minuta Tango 2:2. Hra se přelévala nahoru dolů a ve 30. minutě Honza Doležal dovršil hattrick – 3:2 pro Nejzbach. Hektický závěr zápasu ukončil Tomáš Pirkl, když ranou z dálky pod horní tyč upravil skóre na konečných 4:2 pro Nejzbach.

 

Úplně posledním zápasem celodenního turnaje byl vzájemný duel s Chrudimí.  Oba loňské zápasy se nám skvěle vydařily a díky jim se Era Pack nedostal na finálový turnaj. Od samého začátku bylo jasné, že asi moc branek nepadne a že vyhraje ten, který udělá méně chyb. Jenže to byl právě Nejzbach, který v 15. a 16. minutě ty dvě chyby udělal a dopomohl domácím k vedení 2:0. Téměř celý druhý poločas trenér Jiří Podroužek vsadil na variantu power play. Zpočátku se způsob hry našich hochů jevil jako snaha nedostat už více gólů a hrát tak, abychom soupeři nedali žádnou šanci. Rolí rozehrávače a tvořitele hry byl pověřen Filip Wimmer a právě on ve 36. minutě snížil na 2:1 pro Chrudim. Vyrovnávací branku se nám už nepodařilo vstřelit, i když by si to naši hoši zasloužili.