Za dvě minuty bylo vymalováno. Mýto bere všechny body

03.10.2015 07:39

1. FC Nejzbach V. Mýto – FC Rádio Krokodýl Brno 5:2 (1:1)

 

Už bylo na čase! V minulém kole proklouzlo beranům vítězství doslova mezi prsty, a tak se chtěli revanšovat nejen sobě, ale především svým fanouškům, kteří netrpělivě čekali na první výhru v novém ročníku Chance futsal ligy. Do Kujebiny přijel soupeř, který dosud stoprocentně bodoval. Sice Česká Lípa ani Kladno nepatří mezi top mančafty, ale Jihomoravané vstoupili do soutěže rozhodně správnou nohou. V jejich kádru se objevila hned trojice plejerů, kteří to v minulosti váleli za Nejzbach  – Marek Kopecký, Vítězslav Hrubý a Michal Mareš. Ti se samozřejmě chtěli předvést v tom nejlepším světle, ale z Nejzbach arény se vozí body jen zřídka, což před zápasem potvrdil i Michal Mareš. „Dnes to bude šichta. Utkání vysílá živě ČT sport a díky tomu se palubovka ještě zmenšila. To je voda na domácí mlýn. Vágner s Formánkem to pěkně řežou. Bude to dost tvrdé utkání,“ předpovídal brněnský forvard.

 

Jako první se gólově prosadili hosté. Z brejku skóroval Mužík a Brno bylo v laufu. Ten utlumil v deváté minutě svou premiérovou trefou ve žlutočerném dresu Merkl a začínalo se od nuly. Každý sport je o chybách a jednu z těch mýtských potrestal ve dvacáté šesté minutě Kopecký. „Byla to škoda. Zbytečně jsme ztratili míč a soupeř to dotlačil do brány. Oba góly jsme Brnu darovali. Padly po našich hrubkách. Naštěstí nám to v druhém poločase začalo padat. Bylo jen otázkou času, kdy najdeme recept na Kubíčka, i když ten chytal opravdu dobře,“ uvedl Václav Sklenář. Brněnský brankář si bude určitě dlouho pamatovat hektickou dvouminutovku na přelomu druhé půle. Nejzbach svého soka doslova drtil a čtyři branky během dvou minut v Mýtě dlouho nepamatují. „To byl rozhodující moment. Ještě za stavu 2:2 jsme měli obrovskou příležitost, ale bohužel. Pak nám to tam padalo. Chyběli nám sice čtyři hráči ze základu, ale na to se nechci vymlouvat. Měli jsme problém s nahozenými míči od Gerčáka a s naší hrou na pivotu. Ta nebyla dobrá. Hrálo se sice nahoru – dolů, ale Nejzbach vyhrál zaslouženě. Gratuluji Nejzbachu k vítězství,“ uvedl Michal Mareš.

 

Berani tak po zlepšeném výkonu ve druhém poločase dovedli utkání do vítězného konce a mohou se v klidu nachystat na dalšího brněnského protivníka Helas, který je čeká už příští pátek. „Tam chceme určitě naplno bodovat. Když navážeme na náš dnešní výkon z druhé půle, věřím, že uspějeme. Navíc máme v brance Libora Gerčáka. To je dozajista nejlepší gólman v Evropě, možná na světě,“ usmíval se Václav Sklenář.

 

Branky: 9. Merkl, 30. Vladyka, 30. Michalec, 32. Formánek, 32. Vágner – 5. Mužík, 26. Kopecký

 

Nejzbach:  Gerčák – Semerád, Formánek, Michalec, Merkl, Vágner, Vladyka, Sklenář, Šabata, Jeníček, Kubát, Fidler.

 

Brno: Kubíček – Kopecký, Mužík, Brůna, Hrubý, Mareš, Procházka, Nedělník, Matyska.

 

Jaromír Štolba