Za chyby se platí. ERA – PACK je nemilosrdně trestal

14.09.2015 19:06

1. FC Nejzbach – ERA-PACK Chrudim 0:8 (0:6)

 

První kolo Chance futsal ligy nabídlo hned na začátek východočeské regionální derby. O tom, že hosté byli jasnými favority, nebylo sebemenších pochyb a spíše se čekalo, zda se žlutočerným podaří navázat na únorovou senzační remízu.

 

Úvodních osm minut bylo ze strany Nejzbachu více než slušných. Poctivě bránili a soupeř se do vážného zakončení vůbec nedostal. Do zápasu úřadující mistr vlétl až po chybě Šabaty. Ten na půlce ztratil balón a Roman Mareš bodlem mířil přesně. Chrudimští po vstřelené brance ožili a Max s Rešetárem během jedné minuty zvýšili na 0:3. Hosté byli na koni a hráli přesně to, co potřebovali. V pohodě kombinovali, a když se poločasové skóre po gólech Maxe, Rodriga a Rešetára zastavilo na stavu 0:6, vypadalo to pro domácí družinu zle nedobře.

 

Nejzbach se však po obrátce probral z letargie a brankostroj Chrudimi se mu podařilo zastavit. Kovács s Rešetárem se sice střelecky prosadili, ale příděl z prvního poločasu se neopakoval. V domácí sestavě citelně chybělo trio Formánek – Michalec – Vágner. Vůdčí osobností se tak na palubovce stal Petr Jeníček. Ten se po roční pauze vrátil ve výborné formě a chrudimské plejery nešetřil ani v nejmenším. Nezklamaly ani nové tváře Merkl, Kubát a Chmelík. Jejich schopnosti však prověří až následující zápasy. „ERA-PACK je u nás suverénní. Přípravu na sezónu začal o měsíc dřív a potvrdil svoje kvality. Utkání s ním pro nás nejsou měřítkem. Musíme se důkladně nachystat na ostatní soupeře,“ uvedl asistent trenéra Roman Páral.

 

Branky: 9. a 16. Max, 10., 19. a 31 Rešetár, 9. R. Mareš, 18. Rodrigo, 30. Kovács.

 

Nejzbach: Gerčák – Münzberger, Jeníček, Chmelík, Merkl, Kubát, Semerád, Vladyka, Sklenář, Šabata

Chrudim: Ton – Žďánský, Rodrigo, Max, Rešetár, R. Mareš, M. Mareš, Koudelka, Marcinho, Kovács, Felipe, Dentinho, Záruba, Slováček.

 

Jaromír Štolba