„Z dneška si vezmu ponaučení a pak ještě všichni uvidíte,“ slibuje Lukáš Merkl

08.11.2016 09:57

1. FC Nejzbach V. Mýto – SKP Ocel Třinec 2:2 (0:2)

 

No ano, zdálo se být všechno jednoduché. Domácí po skalpu Benaga dobyli i sparťanskou tvrz a do utkání šli z pozice jasného favorita. To Oceláři se potýkají s úplně opačnými starostmi. Poslední místo v tabulce není zrovna dobrou vizitkou, ale v Mýtě hodili papírové statistiky za hlavu a odehráli zápas více než slušný.

 

„Jsme nyní v situaci, kdy si nemůžeme dovolit ztrácet body. Každý zápas chceme vyhrát. Máme nového trenéra a tréninkové jednotky se zkvalitnily,“ odpověděl na otázku, zda jsou Oceláři s konečnou remízou spokojeni, kapitán Třince Lukáš Mendrok. Na každý pád to byl souboj dvou poločasů a každý z nich připomínal den a noc. V tom úvodním odhodili Třinečtí ostych a ke dvěma gólům přidali i dvě nastřelené tyče. „Souhlasím. První půli jsme totálně prospali. Nebyli jsme koncentrovaní, chyběl důraz a taková ta šťáva. Asi jsme si mysleli, že to přijde samo. Tak to ale samozřejmě nefunguje,“ neskrýval nespokojenost domácí Lukáš Merkl. Pravda, na břevně skončila i dělovka Vágnera, a kdyby ve 14. minutě proměnil Merkl penaltu, mohlo to….

Na ´kdyby´ se však nehraje v životě, natož ve sportu, a tak Nejzbach posečkal s odhalením své pravé tváře až do úvodního hvizdu druhého poločasu.

 

Ústřední postava? Tady nebylo váhání na místě. Petr Vladyka, který s Třincem odehrál svůj jubilejní 400. ligový zápas, válel jako v časech své největší slávy. Geniální přihrávky, přehled a herní inteligence, to jsou atributy, které dělají Vladyku pro mýtský celek nepostradatelným. Měl prsty v obou gólech. U prvního si připsal asistenci, a poté chytrou střelou z téměř nulového úhlu přiživil šanci beranů na vítězství. Ta mohla přijít! Pasivní hosté si koledovali, ale uzavřený holport se jménem branková konstrukce fungoval dokonale. Tyče překazily radost Váchovi, Merklovi i Vágnerovi. „Měli jsme kliku. Co mám povídat. Ve sportu to prostě někdy tak je. Dnes stálo štěstí při nás,“ uznal Lukáš Mendrok. Ale ano, Nejzbach mohl k výhře posunout třeba Sklenář. Ten se vrátil do sestavy a určitě nezklamal. Dostat se do šancí? Žádný problém! Koncovka však žádá řádné přiložení pod kotlem. Účtenku za tři body mohl vytisknout v závěru Merkl. S přihrávkou Vladyky však nenaložil, jak by si představoval. „Je to dřevák. Netrefí dvakrát prázdnou bránu,“ poznamenal na účet zklamaného šutéra Martin Šabata. „No, tak jsem. Z dneška si ale vezmu ponaučení a pak ještě všichni uvidíte,“ uzavřel Lukáš Merkl.

 

Branky: 23. Vácha, 35. Vladyka – 13. Baron, 16. Mendrok

 

V. Mýto: Gerčák – Merkl, Ráliš, Jeníček, Sklenář, Šabata, Michalec, Vágner, Vodrážka, Vácha, Vladyka, Novák

 

Třinec: Kreželok – Mendrok, Hudzieczek, Buryan, Slavík, Samek, Blahut, Baron, Kantor, Opluštil, Sierota.

 

Jaromír Štolba