Vrchol sezóny je za dveřmi. Nejzbach vyzve Spartu

13.04.2016 21:47

Téměř do roka a do dne! Pro berany se nic nemění. Opět čtvrtfinále a opět jim v cestě mezi poslední čtyřku stojí Sparta. Tedy soupeř, který velkou část sezóny hledal vlastní tvář i formu z let minulých. Rudí se nakonec ze šlamastiky dostali. Konečné páté místo v tabulce Chance futsal ligy je toho důkazem. Nyní se ale začíná od nuly. Bude to boj. Oba tábory si věří a karty jsou rozdané jasně. Kdo třikrát položí svého soka na lopatky, ten může slavit. „Stoprocentně se o postup porveme. Máme toho Spartě hodně vracet,“ uvedl trenér Nejzbachu Roman Páral.

 

Čeká vás repríza loňského čtvrtfinále. Šance na reparát jako dělaná…

 

Spartě máme rozhodně co vracet. Shodou okolností jsme si její formu mohli vyzkoušet nyní v závěrečném kole. Určitě z toho něco vytěžíme.

 

Počítám, že zapracujete na přesnější koncovce. Ta není poslední zápasy zrovna výstavní!

 

To rozhodně. Třeba nyní proti Spartě jsme měli dost šancí. Byli jsme i lepší v poli, ale právě to finální zakončení rozhodlo o tom, že jsme nakonec neuspěli.

 

Dá se očekávat hodně vyrovnaná série. Rozhodovat bude i zdravotní stav hráčů…

 

Ano, zdraví je alfou a omegou. Od něho se vše odvíjí. Momentálně máme několik borců se zdravotním handicapem. Na první zápas ale chceme být kompletní a dokonale připraveni.

 

Nestraší vás trochu loňské páté čtvrtfinále? K rozhodujícímu utkání jste právě kvůli zranění a kartám odjížděli pouze v sedmi lidech.

 

No tam se to sešlo všechno špatně. Byl to extrém. Na druhou stranu si ale nemyslím, že toto utkání bylo klíčové. Rozhodující byl zápas číslo čtyři v Mýtě. Tam jsme měli soupeře na lopatě a mohli sérii ukončit. No, bohužel se tak nestalo.

 

Dlouho to vypadalo, že v play off narazíte na Plzeň. Nakonec máte Spartu. Spokojenost?

 

Z diváckého hlediska určitě. Neříkám, že bychom na Plzeň nenaplnili halu, ale Sparta je atraktivnější a lidé se sjíždějí z celého regionu. Druhou a zásadní věcí je vzdálenost. Do Plzně bychom vyjížděli v týdnu ve dvě hodiny odpoledne a hráči přeci jen chodí do práce. To by byl problém. Už minule jsme tam cestovali právě z těchto důvodů bez dvou klíčových borců.

 

Na závěr přeji hodně štěstí. Už máte v hlavě recept, jak jít štěstí naproti?

 

Recept je vcelku jednoduchý. Vyhrát všechny tři domácí zápasy.

 

Ptal se Jaromír Štolba