Vácha oživil naděje na play off

24.03.2017 19:26

Rádio Krokodýl Helas Brno – FC Nejzbach V. Mýto 3:3 (1:1)

 

Zlatý bod? Dost možná. Branka Tomáše Váchy 31 vteřin před koncem zvedla akcie beranů na účast ve vyřazovacích bojích. Jestliže v minulém kole proti Slavii Nejzbach inkasoval v samém závěru, v Brně se situace dokonale obrátila.

 

„Tohle je dost důležitý bod. Tabulka je strašně vyrovnaná a do posledního kola to bude otevřené,“ míní Petr Jeníček. Ten si se svými parťáky mohl plácnout už v 6. minutě. Vladyka střelou pod klacek nedal Šimonovi šanci a kouč Brna Jan Loup nešetřil peprnými výrazy. Tep se patriotovi Helasu zklidnil o 7 minut později. Lerch otřel míč o Vladyku a na ukazateli skóre svítily dvě jedničky. „Bylo to dost vyrovnané, zvlášť první poločas. Mýto dobře bránilo, a po pravdě řečeno, mohlo tady i vyhrát. Oproti utkání s Tangem nám chyběli tři klíčoví hráči. Nechci se na to vymlouvat, ale bylo to dost citelné oslabení. Navíc se nám zranil David Cupák, což nám také moc nepomohlo,“ smutnil David Šimon. A měl pravdu. Nejzbach se do zakončení dostával poměrně často. Své by mohl vyprávět třeba David Novák. Tomu vstřelit branku souzené zkrátka nebylo. Dřel, dostával se do šancí, ale sumka byla nafasována pouze slepými náboji. Smůlu protrhl až Tomáš Vácha. Nadvakrát procedil Šimona, ale radost trvala pouhých 40 vteřin. Vojtěch Cupák nejprve vyrovnal,  poté Lerch využil zaváhání Jeníčka u brankové čáry a Helas poprvé v zápase vedl. „Byla to moje chyba, přiznávám. Špatně jsem vyhodnotil situaci. Naštěstí se Váchovi povedlo vyrovnat,“ ulevil si Jeníček.

 

Hosté si tak z jihomoravské metropole odváží vymodlený bodík. Jakou bude mít hodnotu, to ukáží až závěrečná dvě kola Chance futsal ligy. „Konec byl pro nás nešťastný. Nejzbachu vyšla parádně power play. Sehráli ji opravdu výborně,“ vysekl poklonu gólman David Šimon.

 

Branky: 13. a 35. Lerch, 29. V. Cupák – 29. a 40. Vácha, 6. Vladyka

 

Helas: Šimon – V. Cupák, D. Cupák, Lidmila, Lerch, Mužík, Šarközy, Lacko, Ovčačík, Havlík

 

Nejzbach: Gerčák – Michalec, Jeníček, Koblasa, Vágner, Vladyka, Vácha, Habrman, Novák.

 

Jaromír Štolba