V Mýtě se hrálo bez obran. Hosté zasadili K.O. ve druhém poločase

09.11.2015 16:29

1. FC Nejzbach Vysoké Mýto – FC Benago Zruč nad Sázavou 7:12 (3:2)

 

Tentokrát si diváci ve Sportovní hale Domova mládeže užili branek do sytosti. Před týdnem tu viděli hubenou remízu s Plzní 1:1 a očekávali zvýšenou gólovou produktivitu zejména od domácí družiny. Ta nakonec přišla, ale na útočně laděné Benago to nestačilo.

 

Přitom do 28. minuty sváděli berani s favorizovaným soupeřem vyrovnaný souboj. Hosty táhl autor pěti branek Josef Gabčo a dvojice běžců Galvao – Leonardo. Nejzbach hrál s nebývalou chutí a dle mýtských zvyků nic složitého nevymýšlel. Dlouhé a přesné výhozy od Gerčáka, pressink a tvrdá hra - to funguje na všechny soupeře, Benago nevyjímaje. Gólovou přetahovanou odstartoval ve 4. minutě Vladyka a od té doby to bylo jako na houpačce. Ani jeden z týmů neodskočil na vícebrankový rozdíl. I když šance tu byly, zejména berani se mohli oprávněně zlobit na verdikty sudích Chadimy a Cílka. Ti domácím v prvním poločase neuznali dvě branky, a to berany v dalším průběhu hodně mrzelo. „Konečně se po deseti zápasech trefím a rozhodčí mi to neuzná. Vykopával jsem balón při power play Benaga a ten skončil v síti. Sudí však pískli faul na mě. Měla být poskytnuta výhoda a gól měl platit. Vedli bychom 4:2 a hned by se nám lépe dýchalo,“ rozčiloval se Libor Gerčák.

 

Frustraci si domácí přenesli i do druhé půle a Gabčo a Galvao otočili stav na ukazateli skóre. Poté přišly dvě slepené trefy Vladyky a Sklenáře, na které odpověděl dvěma pumelicemi střelecky nabuzený Gabčo. „Dnes to byl nejlepší můj zápas v dresu Benaga. Dal jsem pět gólů, a to mluví za vše. Dlouho to však bylo vyrovnané. Rozhodly naše brejky a nedisciplinovanost Nejzbachu. Jejich hráči mi přišli zbytečně podráždění a nevěnovali se hře,“ uvedl Josef Gabčo. Ano, smrtící zbraň v podobě rychlých kontrů předvedli hosté hned čtyřikrát a pokaždé s úspěšným zakončením. Hra domácích se úplně rozsypala a ve vzduchu visící infarktovou koncovku vystřídal vlažný závěr, ve kterém už jen Nejzbach kosmeticky upravil skóre. „Za stavu 5:5 jsme trefili tyč a Benago dalo z protiútoku branku. Tam se podle mě zápas zlomil,“ míní trenér Vysokomýtských Roman Páral.

 

Branky:  4. a 24. Vladyka, 40. a 40. Semerád, 13. a 24. Sklenář, 17. Formánek – 6., 21., 27., 28. a 34. Gabčo, 11. a 34. Brahimi, 23. Galvao, 29. a 30. Diego, 33. Leonardo

 

Nejzbach: Gerčák – Formánek, Michalec, Vágner, Jeníček, Fidler, Vladyka, Semerád, Sklenář

 

Benago: Da Silva – Brahimi, Marcelo, Diego, Gabčo, Leonardo, Galvao, Rodek, Simitči.

 

Jaromír Štolba