Třinec se rval a vyválčil existenční body

24.02.2017 19:50

SKP Ocel Třinec – 1. FC Nejzbach V. Mýto 3:2 (3:1)

 

Před dvěma lety odjížděli Východočeši ze severu Moravy s pohodlným skalpem domácích 5:0. Tentokrát se však historie neopakovala. Třinec totiž moc dobře věděl, o co se hraje. „Museli jsme vyhrát. Byla to jedna z posledních možností, jak si udržet reálné naděje na záchranu. Bylo to o fous, ale zaplať pánbůh za to,“ ulevil si třinecký brankář Ondřej Kreželok. T

 

Toho po 22 sekundách hry bodlem propálil Habrman a tentýž hráč mohl o pár okamžiků slavit podruhé. Kreželok však jeho tutovku skvěle vykopl, což se ukázalo pro okamžiky příští jako klíčové. „Byla to škoda, vedení 2:0 by domácí asi těžko dotahovali. Namísto toho jsme inkasovali dvě slepené branky po našich individuálních chybách,“ prohodil mýtský kouč Roman Páral. Ve 4. minutě Slavík přesně nabil Prcyczkovi a o minutu později si oba aktéři role prohodili. A výsledek? Vedení 2:1, které v 11. minutě aktivní Prcyczko ještě navýšil. To byla pro hosty sprcha a pěkně ledová. To, že Nejzbach nemá formu zrovna výstavní, potvrdil i Libor Gerčák. „Třinec dal dva góly po našich kiksech. Prcyczko byl při svých střelách absolutně nebráněn. Toho se musíme pro příště vyvarovat,“ uvedl mýtský gólman.

Rozkaz pro druhých 20 minut zněl ze strany Nejzbachu jasně – pokusit se vymazat dvougólové manko a utkání otočit. „Hrajeme za Nejzbach, tak pojďme do toho, není na co čekat,“ nabádal hostující kouč své svěřence. Ti skutečně zabrali a slova trenéra si vzali k srdci. Zmáčkli Třinecké na jejich polovině a začalo sáhodlouhé odstřelování domácí klece. Šancí bylo habaděj. Dalekonosné žíně střídaly dorážky z bezprostřední blízkosti, ale Kreželok čaroval. Byl to jeho zápas. Domácí fakír s ne zrovna konfekční figurou kapituloval po obrátce pouze po střele Váchy. Dál už za svá záda nepustil vůbec nic. „Důležité bylo, že jsme dokázali otočit skóre na 3:1. Začátek nám utekl, první střídání se nám vůbec nepovedlo, zbytečně jsme dostali branku a mohli jsme dostat i druhou…Pravda, měl jsem dnes na své straně štěstí. Hráči Mýty mě nenechali ve druhé půli vůbec vydchnout. Posílali to všechno na bránu a někdy to bylo opravdu o fous,“ oddechl si domácí Kreželok.

 

Branky: 4. a 11. Prcyczko 5. Slavík – 1. Habrman, 23. Vácha

 

SKP Ocel – Kreželok – Mendrok, Baron, Blahut, Buryan, Slavík, Samek, Kalfas, Prcyczko, Hudzieczek, Kantor

 

Nejzbach: Gerčák – Sklenář, Jeníček, Formánek, Vladyka, Michalec, Novák, Vágner, Koblasa, Habrman, Štanglica, Vácha.

 

Jaromír Štolba