Tři inkasované branky – skvělá vizitka pro berany

07.12.2015 17:51

ERA-PACK Chrudim – 1. FC Nejzbach 3:0 (2:0)

 

Neprodat svou kůži lacino – s tímto předsevzetím odjížděli futsalisté Nejzbachu na půdu jedenáctinásobného mistra. A co si řekli, to také do puntíku splnili.

 

Hosty zdobila bojovnost a tvrdá hra. Ta chrudimským hvězdičkám příliš nevoněla. Láteřily, ale sudí (velmi dobrý výkon) nechávali hře velký spád. Kormidlem dějin mohl hned zkraje utkání pootočit Wimmer. Dvakrát se tváří v tvář ocitl Tonovi, úspěšný však nebyl. Nikdo mu ale za to hlavu netrhal. Naopak! Mýtský adjunkt si při své ligové premiéře počínal více než zdatně, netrpěl strachem z velkých zvířat a předvedl velký herní potenciál. Běhal, dřel a se svým účinkováním byl vcelku spokojený. „A tak mohlo to být samozřejmě lepší. Chrudim má svoji kvalitu, ale myslím, že jsme hráli docela dobře. Soustředili se na obranu a vydrželi se soupeřem běhat. Kdybych proměnil svoje šance z úvodu zápasu, mohlo to mít jiný průběh. Takhle zpětně mě to mrzí. Mohl jsem to vyřešit jinak, ale už se stalo,“ přiznal Filip Wimmer. ERA-PACK se v koncovce netradičně trápil. Tykání s břevnem a tyčemi si vzal na paškál Sidnei a o zbytek se postaral ve velké pohodě chytající Gerčák. Jeho neprůstřelnost vydržela až do 18. minuty. Prsty v tom měli Michal Mareš s Maxem, jejichž přesné zásahy daly konečnou podobu úvodnímu dějství jinak velmi zajímavého střetnutí dvou regionálních soupeřů. K tomu přidal jeden ze svých trefných postřehů i Libor Gerčák. „Když to tak počítám, tak za posledních 13 roků získal titul pouze Jistebník, ERA-PACK a Nejzbach. V Jistebníku futsal skončil, takže dnes se střetly dva nejúspěšnější celky novodobé historie českého futsalu,“ glosoval brankář Mýta.

 

Tomu se dobrá nálada přenesla i do druhého poločasu. V něm ho prostřelil pouze Dentinho, a tak mohl v klidu přenechat své místo mezi třemi tyčemi pro náhradního gólmana Simona. Ten si počínal zcela bez ostychu. Co šlo do brány, to chytil, a čisté konto proti ERA-PACKU bylo na světě. K tomu mu dopomohla i precizní defenziva spoluhráčů, jinak parádní disciplína borců ve žlutém. Kapitán Formánek tak mohl se svými parťáky opouštět provoněnou chrudimskou šatnu s pocitem dobře odvedené práce. Berani totiž i přes porážku předvedli poctivou hru, která se počítá. „Ano, dnes to bylo dobré. Musíme to ale ještě zopakovat 22. prosince proti Slavii. To bude klíčové utkání. Pokud se s ní chceme udržet v kontaktu, musíme bezpodmínečně vyhrát,“ dodal asistent trenéra Jiří Michalec.

 

Branky: 18. M. Mareš, 19. Max, 32. Dentinho

 

Chrudim: Ton – Max, Rodrigo, Dentinho, Felipe, Sidnei, Záruba, M. Mareš, R. Mareš, Koudelka, Slováček, Rešetár, Kovács

 

Nejzbach: Gerčák (Simon) – Formánek, Michalec, Jeníček, Vágner, Vodrážka, Wimmer, Šabata, Münzberger, Ráliš, Vladyka, Fidler.

 

Jaromír Štolba