Teplice i podruhé přehrály Vysoké Mýto

01.01.2010 19:28

Také druhé utkání semifinálové série futsalové ligy mezi Teplicemi a Vysokým Mýtem skončilo výhrou domácího týmu. Balticflora tentokrát musela zapnout především po přestávce, když v prvním poločase vstřelili jedinou branku hosté. 

Balticflora byla sice od počátku utkání aktivnější, ale nedařilo se jí dostat do zakončení, které by mohlo Gerčáka vážněji ohrozit. Snad jen pokus Reinhardta z hranice pokutového území přinutil hostujícího gólmana k vážnějšímu zákroku, ale i v tomto případě se si opora hostů se situací poradila. Kdo čekal, že Nejzbach se omezí jen na obranu, ten by se spletl. Několikrát zahrozil při brejkových situacích a jeden z jeho útoků skončil v 16. minutě brankou. Jelínek se nadvakrát prosadil před Forssetem a poločas skončil 0:1.

Do druhého poločasu nastoupily Teplice tlakem, ale tentokrát s lepším pohybem a na skóre se to hned projevilo. Nejprve Tolstov zamíchal celou obranou hostů a Dlouhý dával do prázdné branky, chvíli na to využil Vinicius chyby v obraně a strhl vedení na teplickou stranu. V závěru hrálo Vysoké Mýto power-play, ale vyrovnat se mu nepodařilo, naopak, domácí třetím gólem potvrdili své vedení.

V sérii vedou Teplice 2:0, třetí utkání, ve kterém již Teplice mohou rozhodnout o svém postupu do finále, se hraje v pátek 23. dubna od 20:00 hod. ve Vysokém Mýtě.

Komentáře trenérů:


Igor Šulga (Teplice): "Dnešní zápas byl stený jako ten předcházející, Mýto dobře bránilo, my jsem se zkoušeli prosadit a to hlavně individuálně. Dnešní první poločas jsme odchodili, nehráli jsme dobře, ale po přestávce se to zlepšilo a díky zlepšenému pohybu jsme skóre otočili. Na finále ještě nemyslíme, ještě jsme tam nepostoupli. Pokud se tak ale stane věřím, že Chrudim potrápíme."

Roman Páral (Vysoké Mýto): "Jsem zklamaný. První poločas jsme si splnili co jsme si řekli, pečlivě hlídali hráče soupeře a co šlo na Gerčáka z dálky, to v klidu pochytal. O přestávce jsem se domluvili, že budeme hrát stejně, ale doplatili jsme na naše chyby. Při prvním gólu se nechal Kuba Gerčák obejít a Dlouhý pak dával do prázdné branky, definitivně rozhodl druhý gól, kdy měl Lištván přihrávat, ale nechal se obrat o míč a dostali jsme z toho na 2:1. Je to pro nás další zkušenost, věřím, že v jednom zápase Teplice porazíme."

Balticflora Teplice - Nejzbach Vysoké Mýto 3:1 (0:1)
Branky: 22. Dlouhý, 25. Vinicius, 39. Guilhelme - 16. Jelínek
Teplice: Forsseto, Kalina - Graciano, Evandro, Guilherme, Vinicius, Dlouhý, Djatlov, Tolstov, Reinhardt, Hafenfrichter.
Vysoké Mýto: Gerčák L. - Formánek, Lištván, Vácha, Gerčák J., Michalec, Jelínek, Chadima, Unger.

zdroj: www.efutsal.cz