Sympatický výkon na úvod, berani odešli se ctí

12.09.2016 18:32

1. FC Nejzbach Vysoké Mýto – ERA-PACK Chrudim 1:3 (1:2)

 

Kde se utkání lámalo? Určitě na sklonku první půle. Pár vteřin před sirénou prostřelil Gerčáka Záruba a jeho druhá trefa v zápase znamenala i gól vítězný. Do té doby to bylo fifty fifty.

 

Domácí rozhodně netrpěli strachem z velkých zvířat, a jak bývá jejich zvykem, nedali svému soupeři ani píď palubovky zadarmo. Chrudim otevřela skóre v 8. minutě, kdy si na Maxův pas naběhl nehlídaný Záruba. Gólovému momentu předcházela tyč Maxe i slibná hlavička Sklenáře. Velká paráda přišla v minutě jedenácté. David Novák napálil Žďánskému balón přímo pod klacek a hala vybuchla nadšením. „Dnes jsem nastoupil poprvé v základu a byl jsem logicky trochu nervózní. Na druhou stranu si myslím, že můj výkon nebyl špatný a snad se trenérovi Páralovi zamlouval. Při brance mi Vašek Sklenář sklepl míč a mně to sedlo náramně,“ liboval si autor premiérového gólu v Chance futsal lize David Novák.

 

Chrudim sice zkraje druhého poločasu navýšila Rešetárem své vedení na 3:1, ale jejich ansábl herní jistotou zrovna neoplýval. Hlavu jim motaly jak výborné zákroky Libora Gerčáka, tak i nezvykle špatné vstupy do utkání. „Ano, už od přípravy se to s námi táhne. Vůbec nemůžeme chytit začátky zápasů. Trvá nám deset, dvanáct minut než se do toho dostaneme. Dnes to byla vyrovnaná bitva plná soubojů. Dvakrát mi to tam spadlo, ale jak se říká, vždycky to může být lepší. Šance na to byly,“ podotkl Radim Záruba. To Nejzbach potěšil své fanoušky nejen svým herním pojetím, ale i zbrusu novými dresy, které se opravdu povedly. „Jsou super a hodně podobné těm, v nichž nastupují borci z Borussie Dortmund. Tak ještě se k nim přiblížit herně a bude to šlapat,“ vtipkoval Petr Jeníček.

 

Branky: 11. Novák – 8. a 20. Záruba, 24. Rešetár

 

Nejzbach: Gerčák – Vágner, Vodrážka, Sklenář, Jeníček, Kubát, Merkl, Šabata, Novák.

 

Chrudim: Žďánský – Ricardinho, Max, Felipe, Koudelka, Slováček, Záruba, Rešetár, R. Mareš, M. Mareš, P. Drozd.

 

Jaromír Štolba