Sparta – Nejzbach: očekává se vyrovnaná bitva

23.03.2015 21:47

Hrající asistent trenéra Nejzbachu Miroslav Semerád je s letošními výkony beranů nad míru spokojen. Ve čtvrtfinále play off to však bude jiná káva. Sparta má zkušené a vyzrálé mužstvo a dá se očekávat vyrovnaná série. „Bude to určitě zajímavé. Sparta je herně i divácky velmi atraktivní soupeř a my na place necháme úplně vše,“ slibuje opora beranů.

 

Blíží se play off. Do něj budete vstupovat s parádní formou. Z posledních sedmnácti zápasů jste pouze dvakrát prohráli. Určitě vám zvedly sebevědomí úspěšné bitvy s Chrudimí, Benagem, Tangem, Spartou, i dlouho vyrovnaný mač s teplickou Balticflorou. Vše se změnilo k lepšímu po prohraném utkání na Helasu. Tam se to všechno zlomilo...

 

Samozřejmě. Dost nás nakoply zápasy se Slavií a s Jeseníkem. V obou jsme dokázali otočit nepříznivý stav. Určitě na to měla vliv změna na postu trenéra. Přišel Roman Páral, který mančaft dobře zná. Zkvalitnily se tréninky a kluci, i když někdy brblají, že toho mají dost, postupem času viděli, jak jdou herně nahoru.

 

Máte poměrně úzký kádr, kde chybí konkurence. Přesto všichni odvádíte maximum.

 

To je pravda. Konkurence nám opravdu chybí. Na druhou stranu mužstvo táhne za jeden provaz a tím, že je nás málo, tu vznikla opravdu dobrá parta. Možná to zní jako klišé, ale je to tak.

 

Nyní vás čeká vrchol sezóny. Čtvrtfinálová série se Spartou bude pro vás zajímavá. V loňské sezóně jste tam s Pavlem Formánkem hráli. Znáte prostředí, kádr i herní styl Pražanů, což je určitá výhoda.

 

Vidím to hodně vyrovnaně. Přeci jenom se střetne čtvrtý s pátým týmem tabulky. Sparta staví na futsalovém pojetí. Je tam velká rotace hráčů a hodně spoléhá na standardní situace. Navíc někteří kluci se znají už dlouhá léta a můžou spolu hrát i poslepu. Ve Spartě jsou individuality, které dokáží rozhodovat zápasy. Nicméně my o nich víme a určitě se na ně poctivě připravíme. Velkou výhodou byl pro nás také fakt, že jsme poslední kolo odehráli na Tangu. To vyznává podobný styl jako Sparta a my jsme si mohli vyzkoušet některé herní prvky.

 

Pražany vede jeden z nejlepších plejerů české futsalové historie David Frič. Bude pro vás výhodou, když nastoupí do zápasů jako hráč?

 

Frič často drží balón a vymýšlí finální přihrávky. Má mnoho zkušeností z národního týmu, a to má svou váhu. Na druhou stranu, když bude hrát, tak nebude mít tolik času na koučink. Navíc už je limitovaný svým zdravotním stavem. Určitě se připravíme na obě varianty.

 

Pokud zůstaneme u Friče, on patří mezi nejméně oblíbené české futsalisty. Jak se dá této mety dosáhnout?

 

Frič hraje tvrdě a někdy i záludně. Často provokuje, filmuje pády a debatuje s rozhodčími, ale to on ví nejlépe sám. Některé jeho výlevy jsou pro mě nepochopitelné, i to, co nyní předvádí na lavičce. Jako reprezentační trenér, byť v mládežnické kategorii, by měl některé své názory na rozhodčí během utkání zmírnit. Ale on byl impulsivní a myslím, že už jiný nebude.

 

Závěrečné kolo Chance futsal ligy přineslo několik překvapivých výsledků. Ty ale pro lidi, co se věnují futsalu, zas tak překvapivé nebyly.

 

Vzhledem k postavení týmů v tabulce to nakonec dopadlo přesně tak, jak se všeobecně předpokládalo. I ohledně našeho utkání v Hodoníně bylo dost spekulací. Jsem rád, že jsme se k tomu postavili čelem a naším vítězstvím nad Tangem dali všem jasnou odpověď.

 

Pokud postoupíte do semifinále, bude to pro Nejzbach jedna z nejúspěšnějších sezón v historii. Výkonnost na to máte!

 

Vzhledem k našemu tragickému vstupu do ligy jsme už nyní dosáhli něčeho, co se nepodaří každý rok, a všichni si toho vážíme. Páté místo je super. Neříkám, že play off je nadplán, ale určitě je to jiná soutěž. Začíná se od nuly a týmy na palubovce nechají vše. Závěrem bych chtěl poděkovat našim fanouškům. Ti nám jak při domácích, tak při venkovních zápasech hodně pomáhali a pevně věřím, že nám zachovají přízeň i v těžkých bojích se Spartou. Budeme to potřebovat.

 

Ptal se Jaromír Štolba

iMýto.cz