Sparta dostala K. O. v prvním poločase, pak už se zvednout nedokázala

24.10.2016 18:54

AC Sparta Praha – 1. FC Nejzbach V. Mýto 4:5 (1:4)

 

„Kdybychom zbytečně nenechali body v České Lípě, jsme dnes první,“ znělo po utkání šatnou Nejzbachu. Porážka Nejzbachu na severu Čech však berany mrzet nemusí. Po Benagu nabrali na rohy i pražskou Spartu a tým trenéra Párala šplhá tabulkou Chance futsal ligy vzhůru. Napsat, že úspěch Mýta byl podložen skvělým kolektivním výkonem celého mužstva, by protentokrát nebylo až tak na místě. V Praze totiž excelovala výhradně první čtyřka žlutočerných. Vstřelila všech pět branek a zejména v prvním poločase svého soupeře doslova válcovala. Dvakrát se trefili Vladyka s Michalcem a jeden zářez přidal Novák.

 

„Možná ty moje branky vypadaly snadně, ale zas taková sranda to nebyla. Hrálo se na gumě, na kterou moc nejsme zvyklí. Paradoxně se nám tu ale poslední zápasy daří, málokdy odjíždíme s prázdnou,“ upozornil Roman Michalec. Sparta nebyla zjevně ve své kůži, ale na úvodní Michalcovu branku zareagovala kupodivu rychle. Jošt uklidil odraženou Brunovského střelu přesně k tyči a bylo srovnáno. „Sedlo mu to pěkně, s tím nešlo dělat vůbec nic. Jinak jsem si ale zachytal náramně, to zase ano. Asi třikrát jsem viděl míč na poslední chvíli. Vyrážel jsem to se štěstím.“ podotkl Libor Gerčák. To Mareš si se štěstíčkem pátečního večera moc nepotykal. Do poločasu lovil míč ze své sítě ještě třikrát a kouč Frič povýšil šatnu Pražanů, co se hlasitosti týče, do kategorie čtvrté cenové skupiny. „Trenér nás, abych použil slušné slovo, prostě v kabině seřval na tři doby. Řekli jsme si, že nemůžeme dělat tak hloupé chyby v obraně a v útoku být drzejší a hrát víc do těla,“ řekl Martin Doša.

 

Výplach mozků Spartě pomohl. Zpřesnila hru a doménou jí byla šťastná trefa Kilijána. Odskočením na 2:5 díky dorážce Michalce mohli hosté zařadit klidový režim, ale nestalo se. Jošt z problematické penalty snížil na 3:5 a osud utkání měl na svých futsalkách Martin Doša. Slovenský ostrostřelec se mohl ve 35. minutě radovat z kontaktního gólu Sparty, ale další gejzír euforie mu v závěrečné minutě utáhl parádním zákrokem Libor Gerčák. „Sice nás Nejzbach ničím nepřekvapil, ale jeho styl nám vůbec nesedí. Výborně zahrál Vladyka. Ten je vždy tam, kde má být. Umí si naběhnout, podržel míč, prostě těch zkušeností má moc. A my? Dvakrát jsme trefili tyč i břevno, navíc jsme vždy po našem gólu rychle inkasovali. To nás sráželo,“ zdůvodnil porážku Sparty Martin Doša.

 

Branky: 14. a 18. Jošt, 24. Kiliján, 35. Doša – 13. a 27. Michalec, 18. a 20. Vladyka, 16. Novák

 

Sparta: Mareš – Kiliján, Brunovský, Vodecký, Křemen, Jošt, Doša, Sláma, Tichý, Šafář, Rott

 

Nejzbach: Gerčák – Vágner, Novák, Michalec, Vladyka, Vodrážka, Vácha, Ráliš, Šabata, Jeníček, Sklenář, Koblasa.

 

Jaromír Štolba