Prvním semifinalistou ligy jsou Teplice

27.03.2010 12:37

V nejkratším možném termínu zvládly svoji čtvrtfinálovou sérii Teplice, když vyhrály i ve třetím utkání, na palubovce Jistebníku před televizními kamerami 1:3. 

Jistebník začal v důležitém utkání ze zajištěné obrany, hosté ji dobývali, aby mohli v tomto utkání vyhrát a zakončit sérii. Od prvotního hvizdu sudího měla hra vysoké tempo, ale první branka padla až v desáté minutě, když Kašický zastavil brejk hostí jen dočasně a po nahrávce Viniho se na vzdálenější tyči prosadil Gui. Balticflora se nestačila ani doradovat ze vstřeleného gólu a po 12 sekundách bylo vyrovnáno. Demel procedil z brankové čáry míč přes Forssetta k Hvolkovi, který střelu jen dorazil do prázdné branky - 1:1. Po dvou minutách se ve vyložené šanci ocitl hráč Jistebníku Seidler, který ve vyložené šanci brankáře nepřekonal, Kašického pokus z dálky pak Forssetto vytáhl na roh. Rozhodující branka padla v 16. minutě, po dobře zahraném rohu Vinicia se rychlou stahovačkou prosadil opět Gui, oklamal dva obránce a nedal ze šesti metrů Krayzelovi šanci.

Ve druhém poločase Jistebník zvýšil otáčky, hnal se za vyrovnáním a prodloužením série, jenže ze začátku měli spíše z brejků šanci hosté. Ve 23.minutě krásná diagonála našla osamoceného Vinicia, ale Krayzel včas vyběhl a zmenšil střelecký úhel a až pak se začali prosazovat domácí. Ve 27.minutě se pak sám po krásné kolmici objevil Kašický sám před brankářem, ale nepropálil jej, ani o chvíli později po dlouhém úniku, další výbornou šanci spálil Matěj, ale snahu domácích přibrzdilo pět faulů již v osmé minutě druhého poločasu. Ihned poté při opatrnějším bránění domácích se přes Žigu prosadil Isaev a bombou na zadní tyč zvýšil vedení hostí na 1:3. Domácí se rozhodli pro dlouhou power play osm minut před koncem, zatlačili Teplice až před jejich vápno, ale nedokázali si vypracovat vyloženou šanci, naopak hosté netrefili několikrát prázdnou branku.

Po třech výhrách ve třech utkáních si tak Balticflora ve své premiérové sezóně zajistila postup do semifinále play-off, na svého soupeře si ale bude muset ještě počkat, protože dvě série jsou 2:1 a třetí zápas mezi Chrudimí a Pardubicemi je na programu až příští neděli.

Rostislav Brož, CCM Satum Czech Jistebník: "Jsme zklamaní, chtěli jsme uspět alespoň v jednom zápase a sérii prodloužit, soupeř byl ale kvalitnější, zejména na míči je velmi silný. Za stavu 1:1 jsme měli dvě stoprocentní šance, které jsme ale nedali a pak to Teplice posílilo a nakonec vyhrály. Balticflora je pro nás neznámá, mají spoustu cizinců, oproti podzimu je vidět výrazný posun v souhře a na finále soutěže rozhodně mají."

Džamis Bekakis, FC Balticflora Teplice: "Jsem rád, že jsem využili o dvě šance víc než soupeř a vyhráli. Brazilci odehráli většinu zápasu, jsou silní na míči a těšíme se na semifinále."

CCM Satum Czech Jistebník - FC Balticflora Teplice 1:3 (1:2)
branky: 10.Hvolka - 10. + 14. Gui
Rozhodčí: Venc, Linhart - Kincl; Delegáti: Pivovarčík, Žižka
Sestavy:
Jistebník: Krayzel, Pikulík - Musial, Žiga, Kašický, Seidler, Potůček, Demel, Hvolka, Matěj, Koval.
Balticflora: Forssetto, Kalina - Evandro, Vini, Graciano, Gui, Dlouhý, Hafenrichter, Tolstov, Isaev.

zdroj: www.efutsal.cz